NaslovnaMoto SportYamaha predstavila boje MotoGP motocikla za ovu sezonu

Yamaha predstavila boje MotoGP motocikla za ovu sezonu

-

MotoGP test na Sepangu uskoro počinje, a posle Ducatija, Honde i Suzukija, Yamaha je predstavila svoj motocikl za ovu sezonu. Yamahe je dobila i novog glavnog sponzora.

Yamaha je predstavljanje svoje ekipe obavila u glavnom gradu Indonezije, Džakarti. Pored standardnog predstavljanja svojih vozača Valentina Rosija i Maverika Vinjalesa, Yamaha je predstavila i svog novog glavnog sponzora: Monster Energy. Monster je prošle godine po okončanju saradnje sa Tech3 ekipom potpisao ugovor sa fabričkom Yamahom.

Sa estetske strane Yamaha M1 ima mnogo više crne boje na motociklu sa velikim logo “monstera” na bočnim stranama.

Rossi M1

Na predstavljanju su pored dvojice fabričkih vozača učestvovali i Lin Džarvis, Kouiči Tsudži generalni menadžer motosport sekcije Yamahe i potpredsednik Monster energy kompanije Mič Kovington. Džarvis i Tsudži su pričali o uspostavljanju evropskog test tima sa vozačem Jonasom Folgerom.

Vinjales M1

Tsudži je istakao značaj bolje saradnje i komunikacije između Yamaha MotoGP ekipe čiji glavni centar se nalazi u Italiji i između Yamaha fabrike u Japanu. Tsudži je takođe napomenuo da je Yamaha u proteklih nekoliko godina radila sa 90% snage i kapaciteta na MotoGP projektu, ali da je od kraja prošle godine počela da daje 100% na unapređenju motocikla.

Što se Valentina Rosija i Maverika Vinjalesa tiče njihov zadatak je jasan kao dan: osvajanje MotoGP titule.

Valentino Rossi

U garaži Maverika Vinjalesa dešavaju se krupne promene. Osim što je Vinjales promenio startni broj, takođe je promenio i glavnog šefa mehaničara tako da će ove sezone umesto Ramona Forkade glavni za podešavanje Vinjalesovog motocikla biti Estevan Garsija dok će Forkada biti Morbidelijev glavni šef mehaničara. Osim Forkade, iz Vinjalesove ekipe u Petronas je otišao i Vilko Zelenberg i umesto njega će Vinjalesovu analizu vožnje vršiti Žulijan Simon, bivši šampion u klasi od  125 cm³.

Maverick Vinales

U Rosijevoj ekipi neće biti većih promena. Jedino se Luka Kadalora povukao sa mesta Rosijevog trenera. Kadalora se povukao zbog porodičnih razloga, a na njegovo mesto dolazi Idalo Gavira koji je pomagao vozačima u VR46 akademiji na unapređenju stila vožnje.

Yamaha ove sezone očekuje da se vrati na sam vrh i da se bori za titulu šampiona. Ostaje nam da vidimo da li će na predstojećim testovima uspeti da reše probleme iz prethodne dve sezone i učine M1 sposobnom da se nosi sa Ducatijem i Hondom.

Yamaha M1 MotoGP


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.