NaslovnaMoto SportSuzuki i Petronas Yamaha predstavili svoje MotoGP motocikle

Suzuki i Petronas Yamaha predstavili svoje MotoGP motocikle

-

Zvanični MotoGP test na stazi Sepang u Maleziji počinje u sredu. Posle Ducatija i Honde svoje ekipe i motocikle predstavili su Suzuki i nova ekipa, Petronas Yamaha.

Suzuki je posle odlične, sada već prošle sezone spreman da ide korak dalje i da se ove sezone bori za pobede. Suzukijeva ekipa nastupaće sa dva mlada vozača. Novi timski kolega Rinsu biće Žoan Mir. Suzuki je na predstavljanju istakao značaj svog test tima, naročito je pohvaljen Silvan Žintoli, bivši šampion superbajk klase koji je perjanica Suzukijevog test tima.

Suzuki GSX-RR

Same boje Suzuki GSX-RR-a ostale su gotovo nepromenjene. Suzuki ima velike ambicije ove sezone.

Suzuki GSXRR

Dugo očekivan Petronas Yamaha predstavila je svoje boje M1 Yamahe.

Petronas Yamaha je za predstavaljanje svoje ekipe odabrala svoj matični grad Kuala Lumpur u Maleziji. Potpuno novu ekipu Petronas Yamahe čini niz veoma iskusnih ljudi od kojih su neki mnogo godina proveli u fabričkom Yamahinom timu. Neka od zvučnijih i poznatijih imena Petronas Yamahe su Ramon Forkada (bivši Lorencov i Vinjalesov glavni šef mehaničara) i Vilko Zilenberg.

Morbidelijeva petronas Yamaha

Franko Morbideli i Fabio Kvartararo odabrani su da vode ekipu ka svojoj prvoj sezoni i prvim uspesima. Morbideli je već pokazao da mu M1 Yamaha dobro leži, a i Kvartararo se na dosadašnjim testovima prilično dobro privikao na MotoGP motocikl.

Morbideli će sezonu započeti na istoj verziji M1 koju će imati Vinjales i Rosi, pritom u toku sezone će dobijati iste komponente kao i fabrička ekipa.

Za razliku od Morbidelija, njegov timski kolega Fabio Kvartarao počeće sezonu na B specifikaciji M1 Yamahe. Pod B specifikacijom podrazumeva se godinu dana starija verzija M1, odnosno prošlogodišnja verzija koju su vozili Vinjales i Rosi. Sa obzirom da se M1 Yamaha sa kraja prošle sezone pokazala dosta konkurentno Kvartararo će imati dobar motocikl da pokaže svoj potencijal.

Petronas Yamaha

Suzuki i Petronas Yamaha počeće svoje prve ovogodišnje zvanične pripreme na Sepangu 6. februara.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.