NaslovnaMoto GaražaZašto je dobro kupovati moto opremu u legalnim prodavnicama

Zašto je dobro kupovati moto opremu u legalnim prodavnicama

-

Kada se odlučimo da kupimo određeni komad opreme, bilo da je to kaciga, jakna, rukavice ili nešto drugo, sledeći korak je da pronađemo odgovarajuću prodavnicu. Danas u vreme Interneta često možemo opremu da kupimo i on-line. Pored povoljnosti koje nudi on-line kupovina, krije se i niz prevara, zato ćemo u ovom tekstu opisati zašto je dobro kupovati moto opremu u legalnim prodavnicama.

Svaki komad moto opreme koji nosimo tokom vožnje tu je da nas zaštiti u slučaju pada i vrlo je bitno da je oprema sposobna da što je više moguće spreči ili minimizuje povrede. Iz tih razloga sve vodeće kompanije iz dana u dan rade na novim tehnologijama koje će opremu učiniti još bezbednijom.

Na žalost, neki pojedinci koji žele da se obogate ili probiju na tržište često kopiraju proizvode drugih vodećih proizvođača i neretko to rade na nekvalitetan način ugrožavajući bezbednost motociklista. Zato je bitno da uvek kupujete originalnu opremu u proverenim radnjama.

Kako bismo vas što detaljnije upoznali sa posledicama na koje možete naići ako ne kupujete opremu u prodavnici, pojedinačno ćemo opisati zašto da izbegavate raznu „originalnu“ opremu koja se nudi po izuzetno niskim cenama.

Kacige


Nadam se da se slažemo kad kažemo da je kaciga najbitniji deo opreme koji nas štiti od teških povreda i smrti. Upravo su kacige te koje se najčešće kupuju po izuzetno niskim cenama u nelegalnim tokovima, a često se kacige poput replike AGV Rosi mogu naći i upola jeftinije u odnosu na cene u prodavnicama.

Zašto je dobro kupovati moto opremu u legalnim prodavnicama
Najčešći falsifikati su AGV Rossi replike kaciga poput modela Piste GP Foto: AGV Press

Da li ste se nekad zapitali zašto je to tako? Niske cene ovih vrhunskih kaciga poput AGV Pista GP dolaze zato što to najčešće nisu originalne kacige! Danas mnogi uspevaju da proizvedu prilično verne replike ovih kaciga kod kojih na prvi pogled nećete uočiti razliku. Nalepnice i grafike biće identične originalu, kao i sve ostale etikete homologacija. To ne znači da su kacige homologovane, već da su etikete falsifikovane. Unutrašnjost kacige takođe može delovati kvalitetno.

Međutim, ta kaciga je sasvim sigurno pravljena od nekih jeftinijih materijala. Upitna je takođe debljina školjke, što direktno utiče na bezbednost. Konkretno, AGV Pista GP R pravljena je od karbona i težine je 1555 grama. Kopije se uglavnom prave od jeftine plastike koja može imati manju težinu od karbona, ali je takva školjka izuzetno tanka i ne pruža nikakvu zaštitu.


Predlažemo da pročitate:
>> Vodič za kupovinu kacige za stazu


Zatim, često nedostaju i otvori za ventilaciju. Iako će verovatno postojati plastični usmerivači vazduha na spoljašnosti kacige, unutar same kacige neće postojati specijalno dizajnirani kanali kroz koje prolazi vazduh.

Pored tih vernih replika originala, često možete da se susretnete i sa kacigama koje preko sajtova izgledaju potpuno identično originalima, ali već pri prvom dodiru sa kacigom uvidećete da je ona daleko od originala. Kod manje kvalitetnih kopija, školjka kacige je veoma tanka.

Šta je još bitno? Nijedna od ovih kaciga nije prošla standardnu sanitarnu inspekciju, te rizikujete da dobijete kožne, pa čak i respiratorne infekcije.

Jakne

Prelazimo na sledeći bitan deo opreme, a to su jakne. Jakne priznatih brendova prave se od specijalnih materijala otpornih na abraziju koja se dešava prilikom pada. Zatim, metoda šivenja jakni uveliko se razlikuje od šivenja „običnih“ jakni za svakodnevnu upotrebu. Specijalni materijali zahtevaju precizno šivenje i spajanje sa drugim materijalima kako bi omogućili ventilaciju.

Kopije jakni podložne su lakom cepanju i ne štite efikasno od povreda
Kopije jakni podložne su lakom cepanju i ne štite efikasno od povreda Foto: Pexels.com

Falsifikati jakni uglavnom nisu u stanju da ispune propisane standarde i stoga su izuzetno nebezbedne za nošenje. Iako i falsifikati poseduju protektore, oni se često ne nalaze u dobrom položaju i mogu se pomeriti prilikom pada pri čemu ostavljaju deo tela nezaštićenim. Još jedna stvar koja je karakteristična kod neoriginalnih jakni je rajsferšlus, koji je šesto običan i nije vodootporan.

Kad smo već spomenuli vodootpornost jakni. Nije redak slučaj da prodavci navedu da je jakna ili neka druga oprema vodootporna, a da u stvarnosti zapravo propušta vodu. Kupovinom jakni u proverenim radnjama, ovo ne sme da se događa, upravo zbog toga što da bi jakna dobila ocenu da je vodootoprna mora da prođe određena testiranja.

Rukavice

Mnogi smatraju da rukavice nisu naročito bitne za bezbednost jer one sprečavaju ogrebotine prilikom klizanja. Ta tvrdnja uopšte nije tačna jer su upravo šake i zglobovi ruku ti koji prvi imaju kontakt sa podlogom zato što se prilikom pada refleksno trudimo da spustimo ruke ispred tela kako bismo se zaštitili. Tu je bitno da rukavice dobro zaštiti ruke od prvog udara, kao i da se ne pocepaju momentalno jer će, ukoliko dođe do dužeg klizanja, ostaviti dlanove nezaštićenim.

Zašto je dobro kupovati moto opremu u legalnim prodavnicama
Zašto je dobro kupovati moto opremu u legalnim prodavnicama Foto: Dainese & AGV Press

Kod originalnih rukavica, možete biti sigurniji da će se gore opisano zasigurno tako odvijati. Međutim, kao i kod jakni, i rukavice zahtevaju određenu metodu šivenja i upotrebu raznih materijala, kao i precizno projektovanje štitnika zgloba i drugih protektora u rukavica.

Neoriginalne rukavice najčešće možete prepoznati prema tome što ne ograničavaju pokrete prstiju, odnosno lako možete stisnuti pesnicu. Dok sa druge strane, originalne rukavice nisu toliko fleksibilne i pomalo ograničavaju pokrete prstiju.

Čizme i druga obuća

Srećom, čizme je nešto teže izraditi i kopirati, pa se falsifikatori manje trude oko obuće za motocikliste. To ne znači da na tržištu nema falsifikata, te obratite pažnju da moto obuću takođe kupujete samo u proverenim prodavnicama.

Zašto je dobro kupovati moto opremu u legalnim prodavnicama
Zašto je dobro kupovati moto opremu u legalnim prodavnicama Foto: Dainese & AGV Press

Garancija i pravo reklamacije

Ekonomski gledano, bitna stvar u vezi sa kupovinom opreme u legalnim prodavnicama je ta što imate pravo na reklamaciju i garanciju u slučaju da se na opremi dogode oštećenja koje niste vi prouzrokovali (da se šavovi rasparaju i slično). Kupovinom u nelegalnim tokovima zakon ne štiti kupca te je stoga gotovo nemoguće reklamirati kupljenu opremu.

Imajte na umu da i protektori ugrađeni u kopije zaštitne opreme ne poseduju sertifikate, što znači da ne apsorbuju energiju, već je samo prenose na vaše telo i to može izazvati još teže posledice.

Za kraj teksta nam ostaje još da objasnimo par stvari koji se odnose na svu moto opremu. Svaka originalna moto oprema koju vidite u radnjama (naročito kod ovlaštenih uvoznika) prošla je niz rigoroznih kontrola, kako od strane proizvođača, tako i od raznih sanitarnih inspekcija, zatim homologacije i druge provere propisane zakonom. Ne manje bitno spomenuti je i da je na svu tu robu plaćen porez i ostale dažbine, a vlasnici svih radnji troše znatna sredstva na plaćanje lokala, radnika i snose razne druge troškove.

Pored svih tih izdataka, sva moto oprema prodaje se sa veoma malo zarade. Namerno smo istakli da se prodaje sa malo zarade kako biste uvideli da nije realno da je recimo jedna AGV kaciga za 50% i više procenata jeftinija na internetu u nekim nelegalnim tokovima u odnosu na cene koje se nalaze kod ovlaštenog uvoznika.

Zato prilikom kupovine moto opreme strogo vodite računa o tome gde kupujete istu, jer je u pitanje vaše zdravlje i bezbednost.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.