NaslovnaMoto GaražaU Srbiju stižu novi Moto Morini Calibro Custom i Bagger

U Srbiju stižu novi Moto Morini Calibro Custom i Bagger

-

Moto Morini konačno širi svoju gamu, odnosno na tržište donosi najavljivane motocikle. Konkretno, u Srbiju stižu novi Moto Morini Calibro u verzijama Custom i Bagger, koji su sledeći korak u razvoju Moto Morinija.

Posle X Cape 650, Seiemezzo SCR i Seiemezzo STR modela na naše tržište konačno stiže početak nove generacije Moto Morini motocikala. Prvo stiže nešto za ljubitelje kruzer i custom motocikala, a to su Calibro Custom i Calibro Bagger verzije.

Platforma je slična onoj koja pokreće dosadašnju gamu Moto Morini motocikala, s tim što su snaga i radna zapremina povećani. Ove verzije, odnosno Calibro Custom i Bagger pokreće redni dvocilindrični agregat radne zapremine od 693 cm3 koji sada isporučuju 69 KS (50,8 kW) na 8.500  O/min i maksimalni obrtni moment od 69 Nm na 6.500 O/min. Povećanje snage u odnosu na dosadašnju gamu Moto Morini motocikala iznosi oko 8 KS, što je lep napredak.

U Srbiju stižu novi Moto Morini Calibro Custom i Bagger
Stižu novi Moto Morini Calibro Custom i Bagger Foto: Moto Morini

Oba modela su prilagođena udobnoj i opuštenoj vožnji, čemu govori sam izgled motocikla kao i položaj sedenja sa ispravljenim nogama. Na obe verzije je visina sedišta postavljena na 725 mm.

Takođe, ove verzije imaju gotovo identičnu tehničku specifikaciju. Masa sa svim tečnostima iznosi oko 215 kg, zapremina rezervoara je 15 litara, a za kočenje su zadužena dva diska prečnika 320 mm napred i dvoklipne kočione čeljusti, dok se pozadi nalazi disk prečnika 255 mm i jednoklipna kočiona čeljust.

Glavne razlike dolaze u samom dizajnu koji je urađen shodno nazivu modela. Odnosno Calibro Bagger je u stiglu „baggersa“ sa prepoznatljivom prednjom maskom, istaknutim farom i bočnim koferima.

U Srbiju stižu novi Moto Morini Calibro Custom i Bagger
Moto Morini Calibro Bagger Foto: Moto Morini

Calibro Custom ima više minimalistički dizajn u poređenju sa Bagger verzijom, sa manjom prednjom maskom i uopšte manjom siluetom motocikla.

Moto Morini Calibro Custom Foto: Moto Morini

Iz firme Euro Sumar (zvanični uvoznik za Suzuki, SYM i Moto Morini) poručili su nam da u salon prvo stiže Calibro Custom, a nešto kasnije i Calibro Bagger verzija.

Cena za Moto Morini Calibro Custom iznosiće 7.500 EUR, dok će Calibro Bagger dolaziti po ceni od 8.300 EUR.

Podsećanja radi, trenutno važe akcijske cene za Moto Morini X Cape (6.950 EUR), Seiemezzo SCR (6.950 EUR) i Seiemezzo STR (6.550  EUR).

Više informacija o svim Moto Morini motociklima možete dobiti u Euro Sumar salonu koji se nalazi u Beogradu na adresi Vojislava Ilića 143.

Za utiske o novim Calibro Custom i Calibro Bagger modelima možete posetiti temu na forumu. Uskoro će Moto Morini predstaviti još novih modela, a priča se da će na predstojećem EICMA sajmu motocikala u Milanu predstaviti još pet novih modela.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 

This field is required.

Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.