NaslovnaMoto GaražaADV Summit MNE

ADV Summit MNE

-

ADV summit MNE u Crnoj Gori i ove godine nastavlja sa svojim avanturama, jer se od 30. juna već kreće u novi doživljaj. Ovog puta lokacija će biti etno selo Vojnik, u blizini grada Šavnika.

Kako bi u celosti bili obavešteni o rasporedu i aktivnostima, prenosimo vam zvaničnu najavu od strane organizatora:

30.06-03.07.2023

Etno selo Vojnik, Šavnik.

Ove godine ćemo se upoznati i istražiti prekrasno etno selo Vojnik, u blizini grada Šavnika. Vlasnik ovog veličanstvenog mjesta ima i veliku farmu sa više od 100 ovaca, koza, krava, kokošaka i konja. Sva hrana će biti domaća, pripremljena od proizvoda proizvedenih na farmi.

Okupljamo se u petak, 30. juna.

Ekipa iz Podgorice kreće na put u 16 časova iz kafića „Gradski Pab” (broj 117, Moskovska ulica, Podgorica)

Ekipa iz Beograda, sa svojim vodičem iz Moto Tour agencije “Stickman”, startuje u 9 sati na “Autokomandi”.

Naši predavači su iz Rusije, Makedonije, Hrvatske, Bosne, Srbije i Crne Gore. Oni će održati svoje Moto Travel prezentacije tokom sve tri noći Samita. Subota je rezervisana za kurs prve pomoći, nakon čega otvaramo Aprilia demo dan. Svaki učesnik Samita ima priliku da isproba nove modele Aprila Tuareg 660 i Aprilia RX125.

Kotizacija za Samit iznosi 135e. Uključuje tri noćenja sa tri obroka dnevno. Moramo napomenuti da čak i ako ponesete svoj šator, cijena registracije ostaje ista. Unošenje hrane i pića u kamp je zabranjeno.

Ovogodisnji predavači su:

Za početak, prelijepa dama, Katrina Dubanevich. Ova djevojka iz Bjelorusije već je ostavila veliki trag na moto sceni, pričaće o svom samostalnom putovanju oko svijeta iz Bjelorusije preko 5 kontinenata i nazad do kuće na BMW-u F650 GS. Savjeti, priče, neki užasi i puno avantura! 835 dana na putu 112.000 km 23 zemlje i hiljade najlepših mesta na našoj planeti,  oružane pljačke, 2 groznice, nekoliko neprijatnih padova, zamjena motora i rizik od deportacije..

Ove godine boje naše zastave braniće Blažo Milić iz Crne Gore. U danima kada je bilo manje motocikala, društvene mreže su bile zasnovane na forumima, a opšteg interesovanja za motociklističku kulturu bilo je vrlo malo, tri musketara iz Crne Gore odlučila su da preokrenu igru. Da ostave sve iza sebe i krenu na put oko svijeta, pa smo naravno počastvovani i jako ponosni što su ti ljudi naši sugrađani. Blažo će kroz priču dati sve od sebe da nas povede na putovanje oko svijeta.

O svom putovanju u Mongoliju govoriće Nikola Kacin iz Srbije. Nikola je pravi tasmanijski đavo, takva energija kakvu još niste vidjeli. Očekujem od njega da sruši kamp kad dođe 🙂 Sa tom energijom, i svojim iskustvom na putu, može zadržati našu pažnju danima. Očekujemo da ćemo te noći osjetiti Mongoliju!

David Branković iz Srbije govoriće o svom putovanju pod nazivom “mala Azija” i kako je to preći preko 8000km za 15 dana. Osim trke s vremenom, u njegovoj priči ćemo čuti detalje o drugom najvišem stalno naseljenom mjestu na planeti, kao i o vožnji kroz ratnu zonu i psihičkom stanju koje prati ovakvu avanturu.

Šta da kažem o ovom čoveku? Kad porastem biću Mate. Mislim da je to pravi opis. Proputovao je cijeli svijet na motociklu, vozio je većinu moto takmičenja: Transitalia Marathon, Balkan X Rally, Rally Albania, Stella Alpina Rally, Hellas Rallye Raid, ILLyria Raid, Krka enduro utrku i još mnogo toga. Ikona moto sporta, velika nam je čast i zadovoljstvo što će ove godine biti dio naše priče. I dok mi vredno pripremamo ADV SUMMIT MNE, on je na dvomesečnom putovanju i dolazi nam pun utisaka, dočekajmo ga kako zaslužuje.

Za više informacija možete kontaktirati Sarač Đorđa na podacima koji se nalaze ispod:

Sarac Djordje
tour guide operator
Phone: +38269556441
mail: sarac@rightroute.me


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.