NaslovnaMoto GaražaAkrapovič predstavio auspuhe za novi XL 750 Transalp i CB750 Hornet

Akrapovič predstavio auspuhe za novi XL 750 Transalp i CB750 Hornet

-

Honda je sa novim XL 750 Transalp i CB750 Hornet modelima dobro uzburkala tržište i konačno vratila dva legendarna modela. Akrapovič je ispratio izlazak novih modela i pripremio je auspuhe koji će dati lepši zvuk, ali i snagu za XL750 Transalp i CB750 Hornet.

Ne treba naglašavati i objašnjavati ko i šta je Akrapovič u svetu motociklizma i da prave izduvne sisteme i prigušivače koji imaju malu masu, daju povećanje performansi i lep zvuk. Za ovu priliku, odnosno za CB750 Hornet i XL750 Transalp modele Akrapovič je pripremio prigušivače.

Konrektno, za XL750 Transalp Akrapovič je dizajnirao titanijumski prigušivač. Osim što će doprineti i lepše dizajnu, novi prigušivač donosi uštedu u masi i lakši je od originalnog prigušivača za 1,6 kg (39,8%) u odnosu na originalni.

Osim manje mase, prigušivač pomaže i u povećanju snage i to za 0,9 KS (0,7 kW) na 5.750 O/Min mereno na dyno stolu što je i najbolji pokazatelj promeni performansi na nekom vozilu. Cilj Akrapoviču je bio da sa ovim prigušivačem poveća snagu, obrtni moment i samim tim odziv na gas na nižim i srednjim obrtajima, jer je to upravo ono što je potrebno tipu motociklu popu Transalp-a.

Akrapovič Hornet Transalp
Foto: Akrapovič

Za CB750 Hornet je dizajniran karbonski prigušivač koji donosi uštedu u masi od 1,8 kg (45,6%) u odnosu na fabrički. Po pitanju snage takođe ima napretka. Prema podacima koje je Akrapovič izneo, Hornet će imati za 0,7 KS (0,6 kW) na 5.250 O/Min i za 0,6 Nm već obrtni moment na 5.300 O/Min.

Akrapovič Hornet Transalp
Foto: Akrapovič

Dobra stvar je što ovi prigušivači ispunjavaju EURO5 emisione standardne i imaju EC/ECE homologaciju te bez problema prolaze tehnički pregled. Sledeća dobra informacija je da nije potrebno vršiti remapiranje mape rada agregata prilikom zamene ovih prigušivača, već je dovoljno samo ih montirati i uživati u vožnji.

Ukoliko ste zainteresovani za Akrapovič prigušivače za CB750 Hornet i XL750 Transalp, kao i ostale izduvne sistem, možete posetiti Yamaha Plattner salone na adresama Novosadski put 67, Veternik i Vojislava Nanovića 27, Beograd 11000 (uz auto put).

Takođe možete posetiti i njihovu veb stranicu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.