October 22, 2021
NaslovnaMoto GaražaAlpinestars – brend koji zaslužuje veću pažnju kod nas

Alpinestars – brend koji zaslužuje veću pažnju kod nas

-

Alpinestars je jedan od vodećih svetskih proizvođača zaštitne i prateće opreme za motocikliste koji kod nas nije toliko zastupljen, a svakako zaslužuje daleko veću pažnju. Srećom, od ove godine firma Plattner Motors postala je generalni zastupnik Alpinestars brenda za Srbiju.

U skladu sa tim, red je da vas malo bolje upoznamo sa Alpinestars brednom koji ima dugu istoriju koja je započela još 1963. godine.

U Asolu, malenom gradiću na severu Italije živeo je Sante Macarolo koji se bavio pravljenje proizvoda od kože. U tom periodu, moto kros takmičenja postajala su izuzetno popularna, a Macarolo je tu video svoju priliku. Počeo je sa pravljenjem zaštitne obuće koje bi štitile vozače usled padova koji su bili sastavni deo ovog sporta. Tada nastaje i čuveni logo kao i ime Aplinestarspo uzoru na zvezdasti cvet „Stela Alpine“ koji raste u planinskim predelima.

Proizvodnja je vremenom izmeštena u grad Maser, takođe u severnom delu Italije. Tu se nastavlja razvoj obuće za motocikliste, a ubrzo dolaze i mnogobrojne nagrade za dizajn. Zbog velike traženosti, Alpinestars sredinom 1980. godina otvara i fabriku u Los Anđelesu.

Početkom devedestih godina prošlog veka, Alpinestars počinje sa razvojem zaštitne opreme i za takmičenja na asfaltu. Konkretno 1999. godine u saradnji sa Karlos Čekom počinju razvoj kombinezona za trkačku stazu.

Nakon usavršavanja na stazi, Alpinestars je svoje znanje i iskustvo preneo i na opremu za svakodnevnu vožnju. Tako danas postoji široka paleta proizvoda, počev od kombinezona, jakni, panalona, protektora, obuće, pa do sitnih detalja poput marame za vrat koja štiti od hladnoće, majica i raznih drugih akcesoara.

Kako bismo vam još više približili Alpinestars proizvode za svakodnevnu vožnju, u nastavku teksta iznećemo jedan set porizvoda za svakodnevnu vožnju.

Alpinestars T-Fuse sport shell vodootporna jakna

Za svakodnevnu vožnju bitno je imati jaknu sa svim protektorima, koja pri tome ima dobru ventilaciju, a koja je i vodootporna, u slučaju da vas uhvati kiša tokom vožnje. T-Fuse sport shell vodootporna tekstila jakna dobar je izbor za svakodnevnu vožnju.  Jakna ima protektore na laktovima i ramenina, a već je pripremljen prostor i za ubacivanje protektora za leđa i grudi.

Alpinestars T-Fuse sport shell vodootporna jakna
Alpinestars T-Fuse sport shell vodootporna jakna

Više detalja o ovoj jakni kao i cene možete pronaći ovde.

Alpinestars Streetwise drystar pantalone

Streetwise drystar pantalone su namenje svakodnevnoj vožnji u više vremenskih uslova, to jest, takođe su vodootporne i uklapju se sa T-Fuse sport jaknom.

Alpinestars Streetwise drystar pantalone
Alpinestars Streetwise drystar pantalone

Dostupnost, cenu i veličine streetwise drystar pantalona možete pogledati ovde.

Alpinestars Gareth kožne rukavice

Prilikom pada, ruke su te koje prve dožive udarac i kasnije oguljenja prilikom klizanja. Zato je bitno imati kvalitetne kožne rukavice. Alpinestars u svojoj ponudi ima dosta povoljne Gareth kožne rukavice napravljene da izdrže veliko trenje koje se javlja u slučaju pada.

Alpinestars Gareth kožne rukavice
Alpinestars Gareth kožne rukavice

Cenu i dostupnost Alpinestars Gareth rukavica možete pogledati ovde.

Alpinestars CRX patike

Pored dlanova, stopala i članak na stopalu je deo tela koji je često izložen udarcima i zato je bitno imati obuću namenjenu motociklistima. Alpinestars sa CRX patikama nudi patike koje pored toga što vas štite, imaju dizajn koji vam omogućava da i po silasku sa motocikla imate opušten stil oblačenja. Osim što su udobne i za šetnju, Alpinestars CRX patike su i vodootporne.

Alpinestars CRX patike
Alpinestars CRX patike

Dostupnost i cenu ovih patika možete pogledati ovde.

kao što ste mogli da pročitate u uvodnom delu posvećenom istorijatu brenda, Alpinestars je ponikao na opremi za off road vožnju, te u njihovoj ponudi možete pronaći veliki izbor MX opreme, zapravo najveću ponudu od svih proizvođača opreme.

Alpinestars oprema je najčešći izbor u moto kros takmičenjima Foto: www.yamaha-racing.com

Naravno, ovo sve predstavljeno je samo jedan mali deo Alpinestars ponude. Kompletnu ponudu njihove opreme u Srbiji, možete pronaći kod firme Plattner Motors ili na njihovom web shopu jednostavnim klikom ovde.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
122PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se