NaslovnaMoto SportBanjaja u fabričku ekipu, Martin i Zarko u Pramac Ducati

Banjaja u fabričku ekipu, Martin i Zarko u Pramac Ducati

-

Ducati je ove nedelje konačno prelomio i doneo odluku o svom vozačkom sastavu, kako u fabričkoj ekipi, tako i u satelitskoj Pramac Ducati ekipi. U fabričku ekipu sasvim zasluženo je ušao mladi Italijan i bivši Moto2 šampion Frančesko Banjaja.

Banjaja zasluženo u fabričkoj ekipi

Banjaja je svoje mesto u fabričkoj ekipi zaslužio svojim odličnim vožnjama u ovoj sezoni. Prvo je na Herezu bio nadomak svog prvog podijuma, ali ga je tada Ducati izdao ispustivši dušu. Zatim je Banjaja imao povredu u Brnu zbog koje je propustio trke u Brnu i Austriji, da bi se sa stilom vratio na Mizano. Iako je još koristio štake, Banjaja je uspeo da na fantastičan način stigne do podijuma.

Banjaja u Ducati
Banjaja je na Mizanu 1 došao do prvog podijuma Foto: Pramac Racing Press

Samo nedelju dana kasnije, Banjaja je bio na putu do svoje prve pobede, ali je nažalost pao propustivši šansu da stane na najviši stepen pobedničkog postolja. Ipak, za menadžment Ducati ekipe sve ovo je bilo dovoljno da se odluče da Banjaju promovišu u fabričku ekipu u kojoj će mu timski kolega biti Džek Miler.

Zarko i Martin u Pramac ekipu

Pored Banjaje, Zarko je bio drugi izbor za fabričku ekipu, ali je na kraju odlučeno da Zarko pređe iz Epsorama u Pramac ekipu. Zarko je imao nekoliko solidnih trka u ovoj sezoni, a svoj najbolji uspeh ostvario je na Brnu kada je osvojio pol poziciju, a kasnije na trci je osvojio i kontoverzno treće mesto.

Ducatiju Zarko može da znači za razvoj motocikla, budući da je Zarko u MotoGP šampionatu imao prilike da vozi Yamahu, KTM i Ducati.

Podmladak Pramac ekipe činiće Horhe Martin koji je do skoro bio jedan od konkurenata za titulu u Moto2 šampionatu. Nažalost, pred trku na Mizanu, Martin je bio pozitivan na COVID-19 virus te je propustio trke što će ga verovatno koštati i prilike da se bori za titulu.

Ukoliko želite da komentarišete dešavanja u moto sportu, predlažemo da svratite do naše teme na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.