NaslovnaMoto SportDomaći SportDefile srpskih vozača na pobedničkom postolju na Grobniku

Defile srpskih vozača na pobedničkom postolju na Grobniku

-

Od 17. do 19. maja 2024. godine, na stazi Grobnik održana je prva trka Alpe Adria šampionata u road racing disciplini. Učešće je uzelo 120 vozača, a ponosno možemo reći da je čak 37 takmičara iz Srbije pokazalo svoju veštinu i hrabrost na ovoj prestižnoj međunarodnoj trci.

Subota je donela uzbuđenje u klasi Superbike, gde je nakon pada Yarija Montelle, pobedu odneo Michal Filla, dok je u nedelju trijumfovao Montella ispred Fille. U uzbudljivim trkama u nedelju, Kristijan Ivanoski i Vukašin Bajić su se istakli u klasama 600 CUP i 1000 CUP, osvajajući pobede u napetim foto finišima.

Ivanoski je vodio žestoku borbu protiv Vakana Leventa u klasi 600 CUP. U spektakularnom finišu, odlučivala je ciljna kamera, pokazavši da je Ivanoski prošao cilj samo nekoliko santimetara ispred mađarskog vozača. U klasi 1000 CUP, Vukašin Bajić je startovao silovito i održao tempo, ali je Brzin Ales, pobednik subotnje trke, uspeo da smanji razliku u poslednjim krugovima. Na kraju, Bajić je trijumfovao s minimalnom razlikom od 0.066 sekundi.

Pored Alpe Adria šampionata, na Grobniku se bodovao i Šampionat Srbije. U klasi 300 SSP, Uroš Gačević je oba dana bio nepobediv, dok su Jovan Ristić i Dragan Prokin zauzeli drugo i treće mesto.

Jovan Ristić (300SSP), Nikola Krezić (1000 STK) i Dragan Prokin (300SSP) Foto: BJBikers

Strahinja Kovačević je dominirao u klasi 600 SSP, osvajajući obe trke. Miloš Popović je osigurao drugo mesto, dok su treće mesto podelili Goran Kečan u subotu i Marko Mandić u nedelju.

U klasi 1000 STK, Goran Stojanović je trijumfovao u subotu, dok je u nedelju Bojan Majkić preuzeo prvo mesto, ispred Miloša Mijailovića i Stojanovića.

Vukašin Bajić, Miomir Pojić i Danilo Mladenović su dominirali u obe trke klase Superbike, dok je u klasi 1000 Formula Stefan Janačković pobedio u subotu. U nedelju je Mihajlo Živanović bio najbrži, nadmašivši Janačkovića i Kulića.

U klasi 600 Formula, poredak je oba dana bio identičan. Kristijan Ivanoski je ubedljivo zauzeo prvo mesto, dok su Filip Radojević i Igor Dostanić pratili na drugom i trećem mestu.

Ovaj vikend na Grobniku bio je dokaz snage i talenta srpskih vozača, koji su se pokazali kao ravnopravni konkurenti na međunarodnoj sceni. Sa nestrpljenjem iščekujemo naredne trke Alpe Adria šampionata i nove uspehe naših takmičara.

*Izvor: MSS

Za utiske i komentare povodom proteklog trkačkog vikenda na Grobniku, možete posetiti temu na forumu i ostaviti komentar.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.