NaslovnaMoto SportGAS GAS dogodine u Moto3 šampionatu

GAS GAS dogodine u Moto3 šampionatu

-

Sledeće godine Moto3 šampionat biće bogatiji za još jednog proizvođača, jer će GAS GAS po prvi put pristupiti takmičenju na asflatu.

Španski proizvođač GAS GAS ima dugu i bogatu tradiciju proizvodnje off road motocikala, ali i takmičenja u off road segmentu. Međutim, od sledeće godine rešili su da se aktiviraju i u takmičenjima na asfaltu. Zapravo, cela ova priča ima malo dublju pozadinu i verujem da je ovo marketinški potez KTM-a. Ono što je malo poznato je to da je KTM vlasnik 60% kompanije GAS GAS, tako da će Španska kompanija imati sličan ulazak u Moto3 šampionat poput Husqvarne. To jest, u principu će to biti KTM motocikl, sa GAS GAS grafikama.

Foto: GAS GAS press

Kako bi postigli još veći marketinški odjek u Španiji, ali i širom sveta, KTM (odnosno GAS GAS) angažovao je Horhe Martinez Aspara da bude zadužen za ovaj projekat. Vozači fabričke GAS GAS ekipe biće Serhio Garsija i novi mladi talenat Izan Gevara.

Budući da je Aspar ekipa uvek imala zapažene rezultate, nema sumnje da ćemo prelepe GAS GAS grafike često gledati na dobrim pozicijama.

Pored toga što je KTM uradio marketinški potez, takođe je lepo videti promociju jednog legendarnog brenda kakav je GAS GAS, jer zaslužuju daleko veću pažnju od one koju trenutno imaju van off road segmenta.

Za komentare o ulasku GAS GAS u Moto3 šampionat, možete posetiti i našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.