NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoHonda: nove boje za CB1000R, CMX500 Rebbel i Monkey

Honda: nove boje za CB1000R, CMX500 Rebbel i Monkey

-

Osim što priprema novi Transalp i Hornet (o tome možete pročitati ovde) Honda prema svemu sudeći ne planira unapređenja za CB1000R, CMX500 Rebbel i Monkey modele. Jedina novina na ovim modelima biće nove boje za 2023. godinu.

Tri zanimljiva i popularna modela iz Honde u vidu CB1000R, CMX500 Rebbel i Monkey modela sačekaće najmanje još jednu godinu pre nego što Honda napravi neka poboljšanja ili izmene.

CB1000R

Honda je poslednju generaciju CB1000R modela predstavila krajem 2020. godine. Neko nepisano pravilo za Hondu je da na oko dve godine vrši neke izmene i unapređenja. Ove godine je to izostalo na CB1000R modelu, koji sem novih boja neće dobiti ništa drugo.

Poslednji put kada je Honda unapređivala CB1000R sredila je agregat tako da zadovolji EURO5 emisioni standard. Agregat iz 998 cm3 isporučuje maksimalnu snagu od 107 kW (oko 143 KS) pri 10.500 O/min uz maksimalni obrtni moment od 104 Nm pri 8.250 O/min.

Boje u kojima će CB1000R izaći za sledeću sezonu dolaze sa oznakama “Bordeaux Red Metallic”. Pored dosadašnjeg crnog izdanja sa oznakom “Deep Graphite Black”, dolazi i “Mat Jeans Blue Metallic” verzija.

Kao i prethodnih godina i ove godine se crno izdanje ističe po tome što ima kvikšifter kao deo standardne opreme.

Ukoliko vas detaljno interesuje CB1000R, predlažemo da njegovo predstavljanje pročitate ovde.

CMX500 Rebbel

Honda je dobro pogodila tržište sa dvocilindričnim modelom CMX500 Rebbel koji se vozi sa A2 kategorijom i u nekoliko evropskih država je među prodavanijim kruzerima. Kao i CB1000R, i CMX500 Rebbel nije doživeo bilo kakve izmene, osim estetskih.

Iako je Honda na “Wheels and Waves” festivalu koristila Rebbel za platformu dizajna, nažalost nijedan od tih kreacija nije našao primenu u komercijalnoj prodaji. Umesto tih lepih kreacija, predstavljene su tri nove boje: “Mat Gunpowder Black Metallic”, “Pearl Smoke Grey” i “Candy Diesel Red”. 

CMX500 Rebbel S će biti prodavan u “Titanium Metallic” boji.

Monkey

Mali, ali popularni Monkey deli sudbinu Rebbel-a i CB-a. Znači bez izmena na tehničkom polju i sa promenama samo u vidu estetike.

Tri nove boje krasiće Monkey i kao do sada u kombinaciji boja ofarbane su šasija, zadnja viljuška, opruga zadnjeg amortizera i prednja viljuška. Tri nove kombinacije boja su: “Pearl Shining Black”, “Banana Yellow” i “Pearl Nebula Red”.

Nove cene za pomenute modele još nisu zvanično istaknute. Na osnovu toga da nije bilo većih promena, ni cena ne bi trebalo da bude drastično drugačija u odnosu na cene za ovogodišnje modele.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.