December 6, 2022
NaslovnaMoto SportMotoGPPetrući menja Mira na Suzukiju!

Petrući menja Mira na Suzukiju!

-

U sedište MotoGP motocikla za vikend se vraća neponovljivi Danilo Petrući! Budući da je Mir i dalje povređen i da će propustiti MotoGP trku na Tajlandu, Suzuki je ponovo ponudio Petrućiju da ga menja i da se tako na kratko vrati u MotoGP takmičenje.

Danilo Petrući je svima dobro poznato lice iz MotoGP šampionata. Italijan je posle neuspešne epizode u KTM-u prošle godine napustio MotoGP šampionat i prešao u AMA. U AMA šampionatu Petrući je bio veoma konkurentan i do poslednje trke se borio sa Ganjeom za titulu šampiona.

Poslednja runda AMA šampionata vožena je proteklog vikenda i na žalost po Petrućija, titula je otišla u ruke Ganjea i to za samo 20 bodova.

Pošto više nema obaveza u AMA šampionatu kao ni obaveza prema Ducati-ju (za koji je vozio u AMA), Petrući je mogao da prihvati ponovnu ponudu Suzukija. Naime Suzuki je Petrućiju i za trku u Mizanu ponudio da menja Mira, ali je Italijan morao da odbije ponudu jer je imao trke u AMA šampionatu. Doduše, možda je i Ducati ograničio Petrućija, ali to sad nije bitno. Ono što je bitno je da ćemo Petrućija ponovo gledati u MotoGP-u.

Biće zanimljivo videti kako će se Petrući snaći na GSX-RR-u budući da je prethodnih nekoliko sezona proveo vozeći motocikle opremljene V agregatima. KTM i Ducati su poslednja dva motocikla koje je vozio godinama unazad, dok Suzuki koristi redni četvorocilindrični agregat i zahteva nešto drugačiju tehniku vožnje, sa prenošenjem više brzine kroz krivine.

Petrući menja Mira na Suzukiju Foto: Suzuki Racing

Iako Suzuki izlazi iz MotoGP šampionata na kraju ove sezone, stalo im je da ostave dobar utisak pre odlaska. Petrući bi mogao da im koristi i u prenošenju informacija, pošto ima veliko iskustvo u MotoGP-u, ali to trenutno gotovo ništa ne znači Suzukiju koji je jednom nogom već van MotoGP šampionata i svih trka uopšte.

Radujemo se što ćemo Petrućija ponovo gledati na MotoGP motociklu, makar samo ovu jednu trku.

Za komentare i utiske o Petrućijevom nastupu, ali i o drugim vestima iz moto sporta, možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.