January 31, 2023
NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoHonda priprema novi Transalp?

Honda priprema novi Transalp?

-

Honda Transalp važi za motocikl koji je neuništiv i kojeg su svi vlasnici voleli i cenili. Od kako je prestala proizvodnja, ljubitelji ovog kultnog motocikla se nadaju da će se kad – tad ponovo vratiti na scenu. Ko čeka, taj i dočeka. Honda prema svemu sudeći priprema novi Transalp!

Honda u pripremi ima dva nova motocikla koje će pokretati dvocilindrični redni agregat. Novi agregat je već napravljen i izbačeni su detaljni podaci o istom. Pored toga što je razvijen novi agregat, u prilog tvrdnji o novom Transalpu govori i činjenica da je Honda registrovala njegovo puno ime: Honda XL750 Transalp.

Prvi Transalp izašao je još 1986. godine i brzo je postao opšteprihvaćen kao izdržljiv i svestran motocikl. Vremenom se menjao te se zapremina agregata kretala od prvobitnih 500 cm3 (za prototip verziju) do 700 cm3 za poslednje verzije. Evolucija se nastavlja dalje na novoj generaciji.

Honda Transalp
Najavna fotografija novog Transalpa Foto/Source: Visordown

Dakle, novi Transalp će pokretati dvocilindrični redni agregat radne zapremine od 755 cm3 i prema prvim podacim isporučivaće 90 KS, sasvim dovoljno za motocikl poput Transalpa. Inače, identičan agregat deliće i novi Hornet, koji je takođe u najavi.

Sa predstavljanjem novog Transalpa, Honda se vraća u jaku adventure kategoriju sa motociklima srednje radne zapremine. U konkurenciji će biti neprevazićena Yamaha Tenere 700, nova i moćna Aprilia Tuareg 660 i Moto Morini X Cape koji se pokazao odlično.

Adventure kategorija biće nikad jača i nikad konkurentnija kada se Transalp pojavi, a na to nećemo morati da čekamo dugo. Prema prvim glasinama, Honda će Transalp predstaviti u novembru na EICMA sajmu motocikala u Milanu.

Za utiske u novom Transalpu možete posetiti i temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.