NaslovnaMoto SportMotoGPKal Kračlou menja Morbidelija

Kal Kračlou menja Morbidelija

-

Franko Morbideli se još uvek oporavlja od operacije i povrede levog kolena. Sam oporavak očigledno još nije ni blizu potpunog i Morbideli će morati da propusti minimum i naredne tri trke. Petronas Yamaha ekipa je prinuđena da nađe zamenu za Morbidelija. Posle razmatranja raznih opcija Petronas je odliučio da Kal Kračlou menja Morbiedlija.

Kal Kračlou je na kraju prošle godine otišao u zvaničnu penziju. Odmah nakon povlačenja, Kračlou je našao novi posao test vozača za Yamahu. Ove godine Kračlou nije imao puno testnih dana za Yamahu, ali je u ovom trenutku svakako jedna od najboljih opcija za Petronas.

Yamaha nije nepoznata za Kračloua. Britanac je upravo na Yamahi Tech3 debitovao u MotoGP šampionatu, da bi nakon par godina provedenih na Yamahi prešao na jednu sezonu u Ducati. Nakon izleta u Ducati, Kračlou je otišao u LCR Hondu na kojoj je ostvario tri pobede.

Angažman Kračloua i Petronas Yamahe trebalo bi da potraje najmanje tri trke. Prve dve trke voze se Austriji na stazi Red Bull Ring, dok će treća trka za Kračloua biti domaća trka i voziće se na stazi Silverstone u Velikoj Britaniji.

Povodom ponovnog vraćanja na trke, ali sada ka vozač Petronas Yamahe, Kračlou je izjavio: “Lepo je vratiti se na Yamahu, prvo kao test vozač, a sada i kao zamena. Radujem se što ću na naredne tri trke voziti za Petronas Yamahu. Okolnosti očigledno nisu najbolje i želim Morbideliju brz oporavak. Nadam se da će se brzo vratiti nakon operacije kolena. Siguran sam da će se Morbideli lepo oporaviti i vratit jer je u prethodne dve godine vozio fantastično.”

Kal Kračlou menja Morbidelija
Kal Kračlou menja Morbidelija Foto : Yamaha Racign

Razlan Razali, vodeći čovek Petronas ekipe je izjavio: ” Nakon razmatranja svih opcija, doneta je kolektiva odluka između Yamahe i nas da pitamo Kal Kračloua da zameni Franka (Morbidelija) dok se ne oporavi od operacije. Kal je iskusan vozač koji je trenutno i test vozač za Yamahz. Ovo je situacija u kojoj mi kao nezavistan tim možemo pomoći Yamahi. Kal će biti u mogučnosti da napravi lepe kilometre na M1, što mu može pomoći sa njgovim testnim i razvojnim poslom za Yamahu. Kal će zameniti Franka na naredne tri trke i mi nemamo nikakve rezultatske zahteve za Kračloua. Učinićemo sve što možemo da ga podržimo i da se oseti komotno u ekipi. On je već upoznat sa nekim od ključnih ljudi u našem tiimu, što će mu biti od pomoći tokom izazova koji je stavljen pred njega. “

Foto: www.sepangracingteam.com

Letnja pauza završava se 8. agvusta kada će se i održati prva trka na Red Bull Ringu u Austriji. Osim Kračloua na stazi ćemo videti i povratak Dani Pedrose. O Pedrosinom povratku možete pročitati ovde.

Za komentare i diskusiju o povratku Kračloua, ali i o drugim vestima iz moto sporta, možete posetiti našu temu na forumu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.