September 22, 2021
NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoPrelepi Ducati Panigale V2 Bejlis verzija

Prelepi Ducati Panigale V2 Bejlis verzija

-

Ducati i Troj Bejlis imaju posebnu povezanost. Bejlis je pre tačno 20 godina Ducati-ju doneo titulu WSBK šampionata tada vozeći 996R. Nakon te titule, Bejlis je za Ducati osvojio još dve titule, a ukupno je nanizao 52 pobede i 94 podijuma. Čuveni broj 21 koji je Bejlis nosio urezao se u sećanja svih koji su pratili WSBK šampionat. Slučajnost je što je baš 2021. godine označila 20 godina od prve titule, pa je simbolika tako još veća. U čast Bejlisu i prvoj tituli Ducati je predstavio specijalno izdanje Panigale V2.

Panigale V2 je već neko vreme na tržištu, pa danas nećemo posvećivati puno pažnje samom motociklu. Ukoliko vas detaljno zanima Panigale V2, sve o njemu možete pročitati ovde.

Spomenućemo samo da je Ducati Panigale V2 sposoban sportski motocikl. Sa svojim V2 agregatom radne zapremine 955 cm³ isporučuje 155 KS (114 kW) pri 10.750 O/min, uz maksimalni obrtni moment od 104 Nm pri 9.000 O/min.

Ducati Panigale V2 Bejlis
Ducati Panigale V2 u čast Troj Bejlisu Foto: Ducati

Snaga je ostala identična i na Bejlis verziji. Ono što Panigale V2 u Bejlis verziji poseduje je vrhunsko ogibljenje u vidu Ohlins NX30 prednje viljuške i TTX36 zadnjeg amortizera. Te dve komponente kotiraju se visoko u rangu ogibljenja.

Bejlis Panigale V2 lakši je za 3 kg od standardne verzije. Manja težina dobijena je zahvaljujući litijumskom akumulatoru i repu motocikla koji nema sedište za suvozača.

Ducati Panigale V2 Bejlis
Foto: Ducati

Pored ogibljenja, najveća razlika je u grafikama na motociklu. Panigale V2 u Bejlis verziji nosi grafike urađene po uzoru na one koje je Bejlisov motocikl imao kada je vozio 996R tokom sezone 2021. godine. Prepoznatljivi broj 21 nalazi se na prednjem oklopu, kao i na bočnim oklopima. Jedinstvenosti ovog motocikla doprinosi i jedinstveni broj ugraviran na trougao prednje viljuške, kao i Bejlisov svojeručni potpis na rezervoaru.

Ducati Panigale V2 Bejlis
Foto: Ducati

Cena za Panigale V2 Bejlis verziju iznosi 20.990 eura za tržište Italije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
121PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se