NaslovnaMoto SportLuka Marini u Ducati Esponsorama ekipi

Luka Marini u Ducati Esponsorama ekipi

-

Polako se popunjavaju sve MotoGP ekipe za sledeću sezonu. Dugo je bilo polemike oko toga da li će Luka Marini dogodine preći u MotoGP šampionat, kao i ko će biti drugi vozač u Ducati Esponsorama ekipi. Krajem prošle nedelje stavljena je tačka i na ovo pitanje.

Ruben Ćauz, menadžer Ducati Esponsorama ekipe ranije tokom ove godine objavio je da će Enea Bastianini dogodine doći u njihovu ekipu u MotoGP šampionatu. Basitanini je na jučerašnjoj Valensija 1 trci preuzeo vođstvo u šampionatu. Kada je Bastianini i zvanično potpisao za Esponsorama ekipu, ostalo je pitanje ko će mu biti timski kolega.

Luka Marini u Ducati Esponsorama
Esponsorama ekipa ove godine imala zapažene rezultate Foto: esponsorama.ad

Tito Rabat tražio je sve opcije da ostane u ekipi, ali to nažalost neće biti moguće. Bastianinijev timski kolega i trenutni rival za titulu u Moto2 šampionatu Luka Marini, biće od sledeće sezone vozač u Ducati Esponsorama ekipi. Posle nešto dužih pregovora, odlučeno je da Marini i Bastianini dogodine brane čast ekipe koja je ove godine sa Zarkom ostvarila solidne rezultate, uključujući jednu pol poziciju i jedan podijum.

Foto: Copyright © Ducati Motor Holding spa

Budućnost Tito Rabata za sada još nije poznata. Postoje glasine da bi možda mogao da pređe u WSBK šampionat, ali ne zna se ništa još sa sigurnošću.

Za komentare o moto sport vestima možete posetiti i našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.