NaslovnaMoto SportMotoGPMartin prelazi u Apriliju!

Martin prelazi u Apriliju!

-

Horhe Martin je vozač o čijem prelasku u neku ekipu se najviše pričalo u poslednjih nekoliko meseci. Vodila se polemika o tome da li će postati novi vozač fabričke Ducati ekipe ili će ipak svoju karijeru nastaviti sa nekim drugim proizvođačem. Konačno je i ta priča dobila svoj epilog i Martin dogodine prelazi u Apriliju!

Još od sredine prošle sezone pričalo se dosta o tome kako je Martin zaslužio mesto u fabričkoj Ducati ekipi. Kada se pogledaju činjenice i zaista jeste tako. Dodatno su glasine i priče podgrejane od početka ove sezone jer Martin trenutno vodi u generalnom poretku i najbrži je Ducati vozač.

Međutim, dogodilo se i to da je Mark Markez više nego solidno brz na godinu dana starom Ducati GP23 i da je i on ušao u uži izbor za fabričku Ducati ekipu. Martinu je već postalo malo mučno da se pregovara sa Ducatijem.

Izrevoltiran navodnim pregovorima između Ducatija i Mark Markeza, Martin je dan nakon trkačkog vikenda na Muđelu potpuno promenio kurs i svoje utočište pronašao je u italijanskoj ekipi, ali ne u Ducatiju.

Martin i Aprilia

Masimo Rivola verovatno nije znao šta ga je snašlo kada mu je na sto došla ponuda od Horhe Martina da vozi za fabričku Aprilia ekipu. Aleš Espargaro je samo nedelju dana ranije objavio da na kraju sezone odlazi u penziju i mesto vozača u fabričkoj Aprilia ekipi ostalo je upražnjeno.

Uprao je Aleš Espargaro posredovao u dogovoru između Martina i Aprilije. Martin i Aleš su privatno dobri drugari i zajedno treniraju, te je možda i to presudilo da se Martin odluči baš za proizvođača iz Noale.

Martin i Aprilia potpisali su višegodišinji ugovor o saradnji. Za sad se ne zna da li je ugovor na dve ili više godina i detalji će verovatno biti objavljeni.

Martin prelazi u Apriliju!
Martin prelazi u Apriliju! Foto: Piaggio

Aprilia će dolaskom Martina videti puni potencijal svog RS-GP motocikla. Vinjales i Aleš Espargaro su do sad bili itekako brzi, ali nedovoljno konstantni te se postavljalo pitanje da li je do njih ili do motocikla. Martin je u prethodne dve sezone bio brz na svim stazama i u njegovim rukama videće se pun potencijal koji RS-GP poseduje.

Sledeća sezona biće itekako zanimljiva jer se u MotoGP šampionatu dešavaju mnoge promene po pitanju vozačkih sastava najkonkurentnijih ekipa.

Za utiske i komentare povodom Martinovog prelaska u Apriliu, možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.