NaslovnaMoto SportMotoGPMark Markez prelazi u fabričku Ducati ekipu!

Mark Markez prelazi u fabričku Ducati ekipu!

-

Juče smo objavili vest povodom Martinovog iznenadnog potpisivanja za fabričku Aprilia ekipu, a danas je stigla potvrda onoga što se nagađalo – Mark Markez prelazi u fabričku Ducati ekipu!

Horhe Martin i Mark Markez od početka ove sezone bore se za mesto u fabričkoj Ducati ekipi. Martin je prethodne dve godine dokazao da može da se bori za šampionsku titulu na identničnom motociklu koji i Banjaja koristi. Međutim, dolaskom Mark Markeza u redove Gresinija zakomplikovalo je stvari ne samo Martinu, već i Ducatiju.

Bivši višestruki šampion i nekadašnja zvezda Honde, Mark Markez, prešao je na Gresini Ducati u kom vozi godinu dana staru verziju GP23 sa kojom uspeva da se donekle nosi sa fabričkom ekipom.

Osim što Markez može da donese vrhunske rezultate i da se bori za šampionsku titulu, njegov medijski značaj i privlačenje sponzora takođe igraju bitnu ulogu u prelasku u fabričku ekipu. Doduše, postoji tu par nejasnoća i nepoznanica oko sponzora. Recimo, Markezu je glavni sponzor Red Bull, dok je Ducati ekipi sponzor Monster. Takođe Markezu je jedan od sponzora i Samsung, dok je Ducati ekipi Lenovo glavni sponzor. Prema svemu sudeći izgleda da će Mark Markez morati da se odrekne nekih sponzorstava ili će morati da se napravi neki zanimljiv dogovor povoljan za obe strane.

MotoGP Herez - Markez i Banjaja odmerili snage
Banjaja i Markez dogodine timske kolege Foto: Ducati

Ducati i Mark Markez su potpisali ugovor na dve godine, što je dobro za Markeza, jer ima prvu godinu da vozi rasterećeno, bez pritiska od produžetka ugovora.

Menadžment Ducati ekipe neće imati lak posao, jer će biti potrebno puno strpljenja da se Banjaja i Markez drže pod kontrolom, naročito ukoliko budu u duelu za titulu.

Što se Bastianinija tiče, on će svoj dalji put nastaviti u Tech3 GAS GAS ekipi.

Za utiske povodom prelaska Mark Markeza u Ducati ekipu, možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.