NaslovnaMoto GaražaMoto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Poslednji novembarski petak je pred nama. Sezona vožnje je zasigurno završena, ali to nas ne sprečava da vam redovno donosimo moto vesti iz protekle nedelje.

Danas smo za vas izdvojili sledeće vesti:

Potvrđen dolazak nove Superleggere -a.

Klaudio Domenikali najavio je da ćemo uskoro imati prilike da vidimo novu specijalnu verziju Ducati -ja V4R. To u prevodu znači da ćemo videti novi model Superleggera -a. Ducati je i u prošlosti od svojih superbajk modela pravio i ograničenu specijalnu verziju pod nazivom Superleggere. U direktnom prevodu sa italijanskog, Superleggere znači “veoma lagan” što se poklapa sa činjenico da su sve prethodne Superlegere imale mnoštvo komponenti izrađenih od karbona.

Moto vesti iz protekle nedelje

Ultra laku verziju Panigale -a uvek je pratila i ulta visoka cena. Domenekali je potvrdio i to da će cena biti visoka, ali i da će se zaista raditi o specijalnoj verziji motocikla kakva se retko viđa. U prilog svoj ekskluzivnosti doprinosi i činjenica da će Superleggera biti napravljena u svega 500 primeraka.

Kawasaki ZZR1400 odlazi u istoriju

Iz Kawasaki -ja je stigla objava da od 2020. godine ZZR1400 neće više biti u prodaji. Kawasaki ZZR1400 prvi put se u prodaji našao 2004. godine kada je uzdrmao tržište sa svojim moćnim agregatom od 197 KS. Tada je pomerio granice gurnuvši sa trona Suzuki Haybusa -u 1300 koji je do tada važio za najmoćniji motocikl.

Moto vesti iz protekle nedelje

Međutim, pošto Kawasaki u svojoj ponudi ima moćni Ninja H2 SX sa turbopunjačem koji je trenutno najsnažniji motocikl u prodaji, više nema potrebe za sada već vremešnim ZZR -om 1400.

Mark Markez uspešno operisan

Mark Markez juče je imao uspešnu operaciju desnog ramena. Markez je tokom testa na Herezu doživeo pad prilikom kojeg je dislocirao desno rame. Problem sa desnim ramenom započeo je još tokom trkačkog vikenda na Sepangu kada je Markez pao u kvalifikacijama.

Mark Markez

Markez je sličnu operaciju imao i prošle godine, ali na levom ramenu. Očekuje se da će Markez biti oporavljen do početka sezone.

Ducati će učestvovati na “8 sati Sepanga”

Pred predstojeću endurancu trku “8 sati Sepanga” Ducati je objavio da će podržati ERC ekipu. ERC ekipa je do ove sezone koristila BMW S1000RR, ali pošto je BMW odlučio da ima zasebnu fabričku ekipu, uprava ERC ekipe je rešila da promeni proizvođača.

Moto vesti iz protekle nedelje

Tako su postigli dogovor sa Ducati -jem i od ove trke korisiće Panigale V4R. Ducati je za ovu priliku ekspresno brzo napravio specijalne delove za trku izdrživljosti. ERC ekipa će i dalje zadržati Prokarso kao svog glavnog sponzora. Ducati je forimirao specijalni tim koji će u saradnji sa superbajk ekipom raditi na pripremi motocikla za trke. Biće zanimljivo videti kakav rezultat će napravi Ducati u narednom periodu.

To je sve od moto vesti iz protekle nedelje koje smo pripremili za vas.

Novi broj Bjbikers magazina ugledao je svetlost dana u digitalnom formatu. Broj 6 Bjbikers magaziina možete prelistati ovde.

Bjbikers časopis
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.