NaslovnaMoto GaražaMoto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Novi petak je pred nama, a sa novim petkom stižu i moto vesti iz protekle nedelje u kojima možete pročitati novosti iz moto industrije i moto sporta. Nadamo se da će vam se svideti naš izbor.

Ducati najavio tri nova modela za 2021. godinu

Polako ulazimo u deo godine kada proizvođači polako najavljuju nove modele za narednu godinu. Ducati za sledeće godinu priprema tri nova modela. Najočekivaniji od tri najavljena modela je Ducati Multistrada V4. Osim Multistrade V4 u pripremi je i novi Monster 821, ali i Diavel “Lamborghini”, koji neće biti u potpunosti nov, ali će dobiti nekoliko unapređenja.

Foto: Ducati Press

Honda predstavila CRF450R i CRF450RF za 2021. godinu

Honda je tokom ove nedelje predstavila CRF450Ri CRF450RF za 2021. godinu. Najveća novina na oba modela je smanjenje težine za 2 kg. Do manje težine došlo se zahvaljujući novoj šasiji, zadnjoj viljušci i pod ramu. Agregat je tek malo snažniji (za oko 1 KS), a novina je i titanijumski rezervoar za gorivo. Sa svim ovim lakšim komponentama, Honda CRF450R i CRF450RF sada ima suvu težinu od 107,6 kg.

Foto: Honda Press

Benelli 600RR počinje kreće u proizvodnju

Prema glasinama koje stižu iz Benellija, prema svemu sudeći počinje proizvodnja sportskog Benelli-ja 600RR. Glasine su podstaknute time što je u javnost procurio plan novih modela iz fabrike Q.J. koja proizvodi Benelli motocikle. Nema mnogo informacija o ovom modelu, ali su procurele neke informacije poput toga da će agregati ima 80 KS i da će težina sa svim tečnostima iznositi oko 215 kg.

Istorija Benelli
Benelli sprema novi sportski motocikl

Osim Benelli 600RR-a u planu je još nekoliko novih modela iz Benelli-ja.

Počinje MotoGP sezona!

Posle nekoliko meseci čekanja i odlaganja, MotoGP sezona konačno počinje ovog vikenda na stazi Herez u Španiji. Šampionat će biti uglavnom vožen na stazama u Evropi i nekoliko trka biće duplirane, odnosno voziće se dupli trčkački vikendi na istim stazama. Najavu za MotoGP trku na Herezu možete pročitati ovde.

Foto: KTM press

Ukoliko želite da diskutujete o MotoGP trkačkom vikendu, predlažemo da posetite naš deo foruma posvećen moto sportu.

Nadamo se da vam se dopao naš izbor moto vesti iz protekle nedelje. Sledeće nedelje očekujte nove vesti.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.