January 31, 2023
NaslovnaMoto SportMotoGP Asen 2019 Vinjales do prve pobede u sezoni

MotoGP Asen 2019 Vinjales do prve pobede u sezoni

-

Asen MotoGP trke ostale su iza nas. Kao po običaju Asen nam ja pružio zanimljive trke, a i sunčano vreme išlo je na ruku vozačima.

Moto3 trka bila je u najmanju ruku haotična. U početnim krugovima vodio je Nikolo Antoneli, ali je zbog greške u poslednjoj šikani otišao da odradi kaznu prolaska dužim krugom iako mu direkcija trke nije izrekla kaznu. Mogli smo da vidimo mnogo padova i grešaka što je učinilo da se na kraju trke za pobedu bore Arbolino, Dala Porta i Kornfajl.

Jakub Kornfajl vodio je trku, ali je na tri kruga pre kraja morao da odradi kaznu prolaska kroz putanju za duži krug. Zbog kazne izgubio je priliku da se bori za pobedu i na kraju je završio na trećoj poziciji. Pobednik se odlučivao u poslednjem krugu kada je Arbolino pretekao Dala Portu. Dala Porta je pokušao da uzvrati pri zilasku na pravac, ali je na kraju morao da se zadovolji drugom pozicijom dok je pobedu odno Arbolino.

MotoGP Asen Moto3 rezultati
Rezultati Moto3 trke

Kakva Moto2 trka! Asen nam je doneo najzanimljiviju trku u ovoj sezoni. Do polovine trke za pobedu se borilo 6-7 vozača. Bred Binder je dugo vodio na KTM -u, ali je sredinom trke počeo da gubi ritam pa su ga stigli Aleks Markez, Baldasari, Fernandez, Luti, Vierge i Bastianini. Vierge je imao pad prilikom kojeg je na njegov motor naleteo Bastianini te obojica nisu završili trku.

U međuvremenu Aleks Markez je izbio na vodeću poziciju, a Baldasari ga je pratio u stopu. Rasplet trke dogodio se u samo završnici kada je Baldasari pokušao da pretekne Markeza. Pri tom pokušaju Baldasari je proklizao počistivši sebe i Markeza iz trke. Fernandez je na taj način uspeo da dođe do pobede ispred Bindera i Marinija koji je odličnom vožnjom uspeo da se probije do treće pozicije.

Zahvaljujući kiksevi konkurenata, Luti je preuzeo vodeću poziciju u šampionatu.

MotoGP Asen rezultati Moto2
Rezultati Moto2 trke

MotoGP trka i Asen nikad ne razočaravaju. U prvom delu trke Rins, Mir, Kvartarao, Markez i Vinjales diktirali su tempo i borili se za vodeću poziciju. Rins je ubrzo napravio grešku i pao, a Kvartararo je posle greške Mira preuzeo vodeću poziciju. Kvartararo se mučio sa stabilnošću motocikla na povratnom pravcu što su Vinjales i Markez iskoristili da ga preteknu. U završnici trke Vinjales je preuzeo vođstvo završivši trku prvom pobedom u sezoni sa sebe i Yamahu. Markez je morao da se zadovolji drugom pozicijom. Fabio Kvartararo je zabeležio drugi uzastopni podijum.

MotoGP Asen
Rezultati MotoGP trke

Za diskusiju o trkačkom vikendu na Asenu preporučujemo da svratite do naše teme na forumu.

Bjbikers časopis
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.