Naslovna Moto Sport MotoGP COTA 2019, Suzuki do pobede!

MotoGP COTA 2019, Suzuki do pobede!

-

Ovaj trkački vikend bio je krajnje uzbudljiv, doduše pomalo neočekivano. Staza COTA u Teksasu pružila nam je napetu MotoGP trku.

U Moto3 šampionatu, Aron Kanet došao je do pobede posle pada Sasaki koji je vodio dobar deo trke. Moto3 trka možda nije bila uzbudljiva kao prethodne, ali je bila sasvim solidna.

Moto3 MotoGP COTA
Rezultati Moto3 trke

Na Moto2 trci, lider šampionata Lorenco Baldasari doživeo je pad i učinio šampionat zanimljivijim. Posle kraće borbe sa Aleks Markezo, Tomas Luti je uspeo da dođe do pobede ispred Šrotera i Horhe Navara.

Moto2 MotoGP COTA
Rezultati Moto2 trke

Kao šlag na tortu došla je MotoGP trka. Markez je odlično startovao, ali je na polovini trke pao i prepustio vodeću poziciju Valentinu Rosiju. Odlični Aleks Rins na par krugova do kraja trke preuzeo je vođstvo i upisao svoju prvu pobedu u MotoGP klasi. Džek Miler završio je na trećoj poziciji.

MotoGP COTA
Rezultati MotoGP trke

Sledeća trka vozi se 5. maja na stazi Herez u Španiji.

Za diskusiju o trkačkom vikendu svratitie do naše teme na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine. Svakodnevno sam na motociklu, obožavam da popravljam motocikle. Zaljubljenik u moto sport i sve što ima veze sa motociklima. Poštujte sebe, uvek nosite kacigu!
11,988FanovaLajkuj
79PratilacaZaprati
112PretplatnikaPretplatite se