August 17, 2022
NaslovnaMoto SportMotoGP Katalunja 2019 Markezu pobeda, Lorenco napravio karambol

MotoGP Katalunja 2019 Markezu pobeda, Lorenco napravio karambol

-

U Muđelu smo imali uzbuđenja, ali ovaj MotoGP vikend na stazi Katalunja držao nas je na ivici fotelja.

Moto3 trka bila je veoma teška za vozače. Videli smo veliki broj padova i tehničkih problema. Prvo je Lorenca Dala Portu izdala Honda dok je vodio, a nekoliko krugova kasnije je i Arbolina izdala Honda. U teškoj trci prepunoj oštrih duela pobedu je odneo Markus Ramirez ispre lidera šampionata Aron Kaneta, dok je trećeplasirani bio Ćelestino Vieti.

MotoGP Katalunja Moto3

Ni Moto2 trka nije protekla bez drame. Luti je odlično startovao, dok je Lorenco Baldasari od samog početka trke imao problema. Prvo je imao incident sa Gardnerom posle kojeg je Gardner pao. Nekoliko krugova kasnije Baldasari je napravio grešku i pao.

Za to vreme Aleks Markez i Tom Luti borili su se za pobedu. Markez je na kraju uspeo da se izbori sa Lutijem koji se borio da ga Navaro ne prestigne u poslednjim krugovima.

MotoGP Katalunja Moto2

Šta reći o MotoGP trci? Markez je došao do pobede na lak način iako nije delovalo u toku vikenda da će uspeti da pobedi. Markezu je pomogao njegov timski kolega Horhe Lorenco. Lorenco je odlično startovao i u uvodnim krugovima uspeo je da napravi grešku i počisti Dovicioza, Vinjalesa i Rosija!

Posle rušenja glavnih konkurenata Markez je odmaglio do pobede i sada vodi sa 37 bodova prednosti. Druga mesto osvojio je potpuno zasluženo Fabio Kvartararo ispre trećeplasiranog Petrućija.

Aleks Rins se dobar deo trke borio sa Petrućijem i Kvartararom za podijum, ali je napravio grešku te je na kraju morao da se zadovolji četvrtom pozicijom.

MotoGP Katalunja

Trku je završilo samo 13 vozača.

Sledeća trka vozi se na stazi Asen u Holandiji za dve nedelje, nadamo se da ćemo na Asenu imati dobru trku, makar upola dobru kao prošle godine.

Komentare i diskusiju o MotoGP trkačkom vikendu stazi Katalunja možete postaviti u našoj temi na forumu.

Bjbikers časopis
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.