NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoMV Agusta Dragster 800 RR Pirelli

MV Agusta Dragster 800 RR Pirelli

-

MV Agusta i Pirell prošle godine započeli su zajedničku saradnju i od tada svi MV Agusta modeli iz fabrike odlaze ”obučeni” u Pirell gume. Osim ove saradnje ova dva italijanska brenda sada već tradicionalno izbacuju limitirane verzije motocikala. Ove godine svetlost dana ugledala je MV Agusta Dragster 800 RR Pirelli, brutalan naked motocikl sa još brutalnijim izgledom. Nova limitirana verzija u stvari predstavlja estetski preuređen serijski Dragster 800 RR.

Dragster 800 RR Pirelli pokreće trocilindrični redni agregat zapremine 798 cm³, agregat isporučuje respektabilnih 140 KS pri 12.300 O/min uz maksimalni obrtni momenat od 87 Nm pri 10.100 O/min. Maksimalna deklarisana brzina iznosi 244 Km/h, naravno ako uspete da savladate otpor vetra budući da Dragster nema vetrobran koji bi zaštitio vozača.

Dragster-800-RR-Pirelli

Cevasti ram i dalje krasi sve MV Agusta modele a na ovoj limitiranoj verziji Dragstera ram dolazi u dve boje, žutoj i plavoj. Pirelli je pored imena na ovom modelu ostavio svoj trag u vidu gumenih štitnika na bočnim stranama rezervoara. Detalj od gume nalazi se i iznad fara. Pored ovih detalja Cagivin razvojni centar dizajnirao je i novo sedište.

MV-Dragster-800-RR-Pirelli

Jedan detalj koji daje dodatnu agresivnost ovoj kreaciji su i žbičani točkovi što je takođe razlika u odnosu na Dragster RC kod kojeg se nalaze točkovi sa krakovima. Limitirana verzija Dragstera 800 RR Pirelli dolazi u dve kombinacije boja, crno-žutu i belo-plavu.

MV-Agusta-Dragster-800-RR-Pirelli-Bllue

Dodatni detalj koji se poručuje opcionalno dolazi u vidu Diablo Supercors SP guma obojenih u žutu ili plavu boju u zavisnoti od toga o kojoj varijanti se radi.

Dragster-800-RR-Pirelli-bllue

Koliko će komada ove limitirane verzije biti proizvedeno još nije poznato. Takođe se još ne zna ni cena ovog modela ali Dragster 800 RR Pirelli će zasigurno svakog ljubitelja naked motocikala ostaviti bez daha.

 


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


 

Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.