NaslovnaMoto SportOvonedeljne vesti iz moto sporta

Ovonedeljne vesti iz moto sporta

-

Uvodimo novu nedeljnu rubriku na našem sajtu. Rešili smo da na kraju radne nedelje objavimo sve zanimljive vesti iz moto sporta koje su se dogodile u tekućoj nedelji.

Džek Miler testirao Ducati V4R

Džek Miler je u toku nedelje na stazi Katalunja u Španiji testirao Ducati V4R. Za sada se ne zna razgog zbog kojeg je Miler testirao V4R. Miler trenutno vozi za Pramac Ducati ekipu i vozi skoro istu verziju GP19 motocikla poput Dovicioza i Petrućija.

moto vesti Miler testira V4R

Odluka o drugom fabričkom vozaču Dukatija posle Katalunje

Dukati je pustio informaciju da će odluka o drugom fabričkom vozaču za 2020. godinu biti doneta posle trke na stazi Katalunja u Španiji. Dukati se za sada dvoumi između Milera i Petrući. Sa oba vozača Dukati ima ugovor.

Miler ima opciju prelaska u Dukati, dok je Petrući potpisao ugovor samo na godinu dana. Naredne dve trke biće presudne za ova dva vozača.

Moto vesti Ducati rešava drugog vozača

Ducati donosi nešto novo na Muđelo?

U istom interviju Ducati je izjavio da na Muđelo donos nešto novo na motociklu. Za sada nije poznato tačno o kojoj se komponenti radi, te ćemo morati da sačekamo još nedelju dana do trke na Muđelu da vidimo šta tačno Ducati sprema.

Yamaha predstavila fabričku ekipu za trku “8 sati Suzuke“

Yamaha je u prethodne četiri godine ostvarila isto toliko pobeda na “8 sati Suzuke“. Endurance trka “8 sati Suzuke“ jedna je od najprestižnijih za sve japanske brendove. Iz tog razloga sve ekipe se trude da dovedu svoje najbolje vozače. Tako će za Yamahu voziti superbajk vozači Mihael Van der Mark i Aleks Louz, a treći vozač biće nezamenljivi Katsajuki Nakašuga.

Yamaha R1 biće ofarbana u speccijalne Tech 21 grafike identične onim sa kojim je Yamaha nastupala u endurance šampionatu 1985. godine. Ekipa će nastupati pod startnim brojem 21 koji označava tačno 21 godinu od pojave prve Yamahe R1.

Yamaha predstavila enduranse motocikl

To su najzanimljivije vesti koje smo izdvojili za vas za ovu nedelju. Iako se čini da smo se trudili da izdvojimo samo Dukati vesti, verujte da je to samo slučajnost.

Za diskusiju o moto sport vestima za ovu sezonu možete svratiti do naše teme na forumu.

Bjbikers magazin
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.