September 22, 2021
NaslovnaMoto SportMotoGPPedro Akosta prelazi u Moto2

Pedro Akosta prelazi u Moto2

-

Pedro Akosta je ove godine došao u Moto3 šampionat i odmah je oduševio sve svojim briljantnim vožnjama. Trenutno zauzima prvo mesto u generalnom poretku Moto3 šampionata sa prednosti od 46 bodova. Pošto je sada već gotovo izvesno da je reč o velikom talentu, KTM želi da Pedro Akosta napravi korak dalje i tako mladi Španac dogodine prelazi u Moto2 šampionat.

Pažnja na sebe Akosta je skrenuo već na prvoj trci u Kataru kada je trku završio na drugom mestu. Ono što je izveo na drugoj trci u Kataru ostavilo je bez reči sve ljubitelje moto sporta. Startovavši iz boksa, Pedro Akosta je na kraju pobedio na trci! Nešto što do sada nije viđeno.

Tokom ove sezone Akosta je ukupno nanizao je pet pobeda i trenutno ima lepu prednost u šampionatu. Budući da je Akosta ugovorom vezan za KTM, Austrijska fabrika nije želela da rizikuje i odlučili su da Akostu za narednu sezonu prebace u Moto2 šampionat.

Dosadašnji fabrički KTM Moto2 vozački sastav prelazi u MotoGP, te ostaju dva upražnjena mesta. Tako Pedro Akosta dolazi u ekipu koja ove godine dominira u Moto2 šampionatu.

Timski kolega Akosti biće Augusto Fernandez.

Pedro Akosta prelazi u Moto2
Foto: KTM

Podsećanja radi, Pedro Akosta trenutno ima samo 17 godina, a iza sebe ima i titulu Red Bull Rookie šampionata. Ako se nešto nepredviđeno ne dogodi, Akosta će vrlo verovatno u svoju CV upisati i titulu Moto3 šampiona.

KTM je ekipa koja zna da pruži maksimalnu podršku vozačima. Remi Gardner i Raul Fernandez ove godine pokazali su koliko mogu da urade kada im se pruži podrška. Gardner i Fernandez trenutno drže prve dve pozicije u šampionatu, a oba vozača naredne sezone prelaze u Tech3 MotoGP ekipu.

Pedro Akosta prelazi u Moto2
Pedro Akosta prelazi u Moto2 Foto: Rob Gray (Polarity Photo), KTM

Dogodine će zasigurno sve oči biti uprte u Akostu i od njega će se očekivati dobri rezultati. Sa obzirom da se i ove sezone Akosta odlično nosi sa pritiskom, vrlo je verovatno da će se dobro pokazati i u Moto2 šampionatu.

Za komentare i diskusiju o dešavanjima u moto sportu, možete posetiti našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
121PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se