NaslovnaMoto SportMotoGPPramac Ducati ekipa: Martin i Zarko u svojim novim ekipama

Pramac Ducati ekipa: Martin i Zarko u svojim novim ekipama

-

Jedan od zanimljivijih timskih sastava od kojih se puno očekuje ove sezone nalazi se upravo u Pramac Ducati ekipi. Žoan Zarko dolazi u skoro farbičku ekipu, a društvo će mu praviti “novajlija” Horhe Martin. Pramac ekipa prethodnih godina pokazala se kao odlična sredina za mnoge vozače.

Zarko je u prethodnih par sezona prošao put od zvezda, preko trnja i ponovo do zvezda. Tech3 Yamaha donela mu je velike uspehe, pa je zatim imao poprilično neuspešan izlet u KTM ekipu. Nakon KTM-a Zarko je na kratko vozio i LCR Hondu, da bi prošle godine došao u Avintia Ducati ekipu. Avintia nije bila baš najkonkurentnija ekipa, ali se za Zarkom brzo pojavilo i par tehničara u crvenim Ducati uniformama – Zarkov dogovor sa Ducatijem.

Naime, Zarko je već u prelaznom periodu dogovorio da će voziti za Avintiu samo ukoliko mu Ducati pruži podršku, na šta je Ducati i pristao. Ostalo je manje – više istorija. Jedna pol pozicija i kontroverzni podijum na Brnu bili su dovoljni da se Ducati i Pramac odluče za Zarka. Nije samo rezultat presudio, već i činjenica da je Zarko vozio Yamahu, KTM i Hondu. Vredne informacije za Ducati.

Pramac Ducati ekipa - Zarko
Žoan Zarko u Pramac bojama Foto: Pramac Racing

Horhe Martin. Veliki talenat, brzo se probijao kroz karijeru i pobeđivao je na svim motociklima i u svim kategorijama za koje je vozio. Prošle godine bio je i konkurent za titulu u Moto2 kategorji, ali su ga u tom pohodu omeli par lošijih rezultata i činjenica da je odsustvovao sa par trka zbog COVID-19 virusa.

Pramac Ducati ekipa - Martin
Horhe Martin debituje u MotoGP šampionatu Foto: Pramac Racing

Što se same Pramac ekipe tiče, ona i dalje ostaje pod patronatom fabrike Ducati, odnosno kao produžena ruka fabričke ekipe. Vozački sastav za sada obećava. Bez obzira šta drugi misle, Zarko je veoma brz vozač i kada ima dobar osećaj sa motociklom i dalje ume da pomrsi konce mnogim vozačima. Na kraju krajeva to smo imali prilike da vidimo još kada je vozio za Tech3 ekipu. Sa druge strane, Martina čeka godina učenja. Ako je suditi prema njegovim prethodnim sezonama, Martin će se zasigurno brzo navići na MotoGP GP21 Ducati.

Od Pramac ekipe i ove sezone očekujemo u najmanju ruku podijume. Ukoliko ova sezona bude slična prethodnoj, ne treba ih otpisivati ni za pobede.

Za komentare i diskusiju o moto sport vestima, možete posetiti i našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.