July 30, 2021
NaslovnaMoto SportLCR ekipa predstavila tim za 2021. godinu

LCR ekipa predstavila tim za 2021. godinu

-

Dočekali smo još jedno predstavljanje MotoGP ekipa za 2021. godinu, jer je LCR ekipa predstavila grafike motocikala i vozački sastav za predstojeću sezonu. Aleks Markez po prvi put viđen je u bojama LCR ekipa, dok je Nakagami i dalje u ekipi, ali uz nešto veću podršku Honde.

Da počnemo prvo od Nakagamija. Iza Japanca ostala je odlična sezona u kojoj je pokazao da je dovoljno brz i da može da izbije na vodećim pozicijama. Jedini problem prošle sezone za Nakagamija bio je taj što do sada nije imao iskustva na vodećim pozicijama. Previše želje za pobedom dovelo ga je do greške i pada već na početku trke na Aragonu na kojoj je poveo. Zatim je i u Valensiji imao prilike da se popne na podijum, ali je napravio grešku prilikom preticanja Pol Espargara pri čemu je pao izgubivši priliku za odličan rezultat.

LCR ekipa 2021
Takaaki Nakagami – LCR ekipa za 2021. godinu Foto: LCR Honda

Nakagamijevi rezultati u LCR ekipi ipak nisu izostali neprimećeno te je Honda rešila da mu pruži veću fabričku podršku.

Aleks Markez je prošle godine bio pod ogromnim pritiskom i kritikama. Od samog početka sezone bio je osporavan i svi su pričali kako je u Hondu došao samo zahvaljujući svom bratu. Na kraju je Aleks Markez uspeo da se izbori sa pritiskom i postepeno je savladao Hondu napravivši nekoliko odličnih rezultata i podijuma. Najupečatljivij je bio tokom trke na Aragonu kada se sa Rinsom borio za pobedu.

LCR ekipa 2021
Aleks Markez u LCR bojama – LCR ekipa za 2021. godinu Foto: LCR Honda

Što se same LCR ekipe tiče i dalje su oba motocikla sa odvojenim sponzorima. Odnosno, Nagamijev motocikl je pod Idemitsu sponzorstvom, dok je Aleks Markez i njegov deo LCR ekipe pod sponzorstvom GIVI, Castrol i drugih sponzora. Nije isključeno da se tokom sezone neće menjati sponzor u deo ekipe Aleks Markeza.

LCR ekipa i dalje ostaje bitna za HRC tako da možemo očekivati da i dalje imaju ulogu u razvoju motocikla, naročito ako se uzme u obzir da Aleks Markez i Takaaki Nakagami imaju sada već prilično iskustva na Hondi.

Uostalom, brzo će doći početak sezone pa ćemo videti koliko je Honda spremna za novu sezonu.

Za komentare i diskusiju o moto sport vestima, možete posetiti i našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se