NaslovnaMoto PutopisiPredlozi za izlete motociklom u Srbiji - Vidikovac Rovni

Predlozi za izlete motociklom u Srbiji – Vidikovac Rovni

-

Osim Velike stene na jezeru postoji još jedan krajnje zanimljiv vidikovac za koga je čuo i koga je posetio veoma mali broj ljudi. Vidikovac Rovni se nalazi na drugoj strani jezera.

Kada se iz pravca Valjeva približite brani, umesto levo ka selu Stubo i Velikoj steni, treba skrenuti desno i držati se puta #170 koji preko sela Rovni vodi dalje ka Bajinoj Bašti. Mesto na kome treba skrenuti sa glavnog na makadamski put ka vidikovcu nije obeležen ni na koji način, niti se taj makadamski put vidi na Gugl mapi, vidi se samo na satelitskom snimku.

Vidikovac Rovni

Iako je makadamski put veoma korektan i za nešto niže motocikle, treba ipak birati suvo vreme za odlazak do ovog vidikovca.  

Makadam će vas dovesti do ovog mesta (motocikl stoji u kontra smeru jer sam fotku napravio u povratku). Ovde imate dve opcije, da parkirate i pored tarabe na slici pešice produžite pravo (topla preporuka). Ili da makadamom produžite polu-desno nizbrdo (ne preporučujem). 

Vidikovac Rovni

Ukoliko se odlučite za prvu opciju, nakon male čistine i nekoliko desetina metara dolazite i do druge tarabe…

Vidikovac Rovni

… i dalje utabanom stazom pored nekog kontejnera i klupica…

Vidikovac Rovni

… sve do vidikovca.

Vidikovac Rovni

Ukoliko ste se ipak odlučili za drugu opciju, čeka vas poprilična džombasta nizbrdica puna kamenja (fotografija ispod).

Vidikovac Rovni

Pa onda pešačenje uzanom stazom…

Vidikovac Rovni

… pa uzbrdo…

… do prelepog vidikovca.

<br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br><br>Vidikovac Rovni


Vidikovac Rovni

Pošto drugom opcijom prilazite vidikovcu sa bočne strane, potrebno je još malo penjanja…

… da bi došli do željene najviše tačke. 

Digao sam dron tako da sam krajnje zanimljivu okolinu uslikao i iz vazduha. Na fotografiji ispod se možda još bolje vidi prilaz vidikovcu o čemu sam pisao u prethodnom postu. 

I na fotografiji ispod se lepo vidi položaj vidikovca “Velika stena”.

Sve u svemu ovo je još jedan predlog za potencijalni obilazak. Tačnu lokaiju vidikovca i mesta gde treba skrenuti sa glavnog na makadamski put koji vodi do njega, možete pronaći u mojoj mapi koju ću kao i do sada redovno ažurirati.

https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?mid=1c4biyJYbJR6xntPcatMx0F86svDR0k9X&ll=44.423499883881775%2C20.44439764068238&z=7

Nadamo se da vam se dopao naš današnji predlog za avanturu motociklom. Takođe, predlažemo da pročitate predloge i putopise koje smo ranije objavljivali. Njih možete pročitati ovde.

Ukoliko želite da vidite još predloga ili da i sami predložite lokalitet koji vredi posetiti, to možete obaviti u našoj temi na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Boris Pantović
Boris Pantović
Iako je ljubav prema četvorotočkašima porodično nasleđe, strast za motociklima se kod mene pojavila veoma rano i potpuno spontano. Od trenutka kada sam držeći oca za ruku gledao "neverovatne" mašine istočnonemačkog i češkog proizvođača u izlozima Robnih kuća Beograd, pa do dana današnjeg, nije se puno toga promenilo. Maštanja o nekim novim destinacijama, planiranje putovanja i vožnje na motociklu, vremenom su postali sastavni deo mog života...