September 24, 2022
NaslovnaMoto GaražaShot oprema - zanimljiv izbor za off road vozače

Shot oprema – zanimljiv izbor za off road vozače

-

Retko koji proizvođač proizvodi opremu isključivo samo za off road vožnju. Jedan od tih retkih proizvođača upravo je kompanija Shot koja je ceo svoj dosadašnji period posvetila proizvodnji i razvoju opreme za off road vozače. Svi znamo koliko off road vožnja ume da bude zahtevna i opasna i zato je potrebno biti maksimalno zaštićen. Predstavićemo vam nešto više o Shot opremi.

Shot je evropski, tačnije francuski proizvođač opreme koji postoji još od 1993. godine. Svi off road vozači znaju koliko je bitno imati što laganiju i komforniju opremu prilikom vožnji. Zato Shot još od svog osnivanja konstantno radi na unapređenju materijala i dizajna opreme, kako bi pružio što veći komfor i bezbednost. Vremenom je izgradio toliko dobru reputaciju da trenutno važi za vodeći brend off road opreme u Evropi. Zapravo njihovi proizvodi su kreirani za vozače od strane vozača i zato imaju veliku praktičnu vrednost. To se naročito ogleda u proizvodima kao što je recimo i program torbi među kojima je i sport bag koja ima integrisanu “prostirku” koju vozač može da koristi kao podlogu za stajanje tokom presvlačenja na terenu.

Svoje poverenje Shot opremi poklonili su vozači poput Graham Džarvisa, čuvenog extreme enduro vozača, zatim Maks Anstie (svetski motokros šampion), kao i Skot Šampion, čuveni motokros i super kros vozač. Osim njih i mnogi drugi profesionalni vozači opremljeni su upravo Shot opremom.

Šta Shot nudi od opreme?

Hajde malo da pogledamo šta Shot ima u svojoj ponudi. Da počnemo od onog što je možda i najbitnije, a to su kacige. U svojoj ponudi ima veliki izbor kaciga sa različitom grafikom, namenjenih off road i enduro vožnji.

Shot kaciga
Shot kacige i naočare

Kako bi kompletirali zaštitu glave, u ponudi imaju i zaštitne naočate koje su kompatibilne sa Shot kacigama, ali se mogu koristiti i na drugim off road kacigama.

Zatim da krenemo od nogu, koje su tokom off road vožnji izložene udarcima, blatu i vodi te je za njih potrebna jako dobra zaštita. Zato Shot nudi nekoliko tipova čizama namenjenih svim uslovima vožnje.

Kompletiranje zaštite vozač može da nastavi sa specijalno dizajniranim pantalonama koje Shot unapređuje iz godine u godinu. Pantalone su kompatibilne sa raznim protektorima, koje Shot takođe ima u svojoj ponudi.

Kad smo se već dotakli protektora, u svojoj paleti proizvoda imaju protektore za kolena, grudi i leđa, pa zasebno za grudi i zasebno za leđa, protektore za vrat i protektore za ruke.

Shot oprema

Preko protektora, Shot je dizajnirao dresove raznih boja i grafika, a za potrebe vožnje u hladnijim ili kišnim uslovima postoje i vodonepropusne jakne.

Kao poslednji, ali ne manje bitan deo opreme izdvojamo rukavice, takođe predviđene za off road vožnju.

Sem ovih glavnih delova opreme, Shot nudi i razne sitnije delove opreme poput čarapa, majica, dukseva, kačketa, kapa i prsluka, tako da možete kompletno da se obučete u Shot opremu.

Shot nije predviđen samo za odrasle, kako muškarce, tako i žene, nudi i program off road opreme za decu. Za ženski deo vozača, Shot se potrudio da pronađe najprigodnije grafike kako bi žene uživale u svakom detalju opreme.

Shot nudi i program za decu

Dobra stvar kod Shot opreme je to što su se celog svog veka bavili isključivo opremom za off road vožnje. Tako da je svaki komad njihove opreme prošao mnoge testove i imaju mnogo iskustva iza sebe. Zato ih treba uzimati u razmatranje prilikom kupovine opreme.

Uvoznik Shot opreme za Srbiju je firma Guevara, a njihovu ponudu možete pogledati na njihovom sajtu jednostavnim klikom ovde.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.