June 17, 2021
NaslovnaMoto GaražaStiže CFMOTO CL-X 700 serija "loših momaka"

Stiže CFMOTO CL-X 700 serija “loših momaka”

-

Iz CFMOTO-a nam stižu nove zanimljive vesti o novim modelima koje razvijaju. Najnoviji u nizu je CL-X 700 za koji je CFMOTO razvio novi agregat, ali i udahnuo potpuno novi, moderni dizajn koji odstupa od onog što su do sada predstavljali iz svoje game motocikala.

U segmentu naked motocikala srednje radne zapremine model CL-X 700 izgledom, ali i novim agregatom predstavlja pravi novitet. KISKA dizajnerski centar koji je zadužen i za KTM motocikle je na prvi pogled odradio dobar posao na CL-X 700 modelu koji  pruža osvežavajući i atraktivan izgled.

Osim izgleda i performanse su na zavidnom nivou za motocikl iz ove kategorije koji će prema svemu sudeći biti opasan rival motociklu Yamaha MT07.

Za CL-X 700 razvijen je novi dvocilindrični redni agregat radne zapremine od 693 cm3. Snaga uopšte nije zanemarljiva i iznosi 74 KS pri 8.500 O/min. Sa obzirom da je prethodni agregat koji je CFMOTO ugrađivao u modele GT650 i MT650 i isporučivao snagu od 60 KS, napredak od 14 KS uopšte nije zanemarljiv, uzevši u obzir i zadovoljenja emisionih standarda. U novi agregat ugrađeno je i proklizavajuće kvačilo koje dodatno doprinosi bezbednosti, ali i sportskom karakteru motocikla.

CFMOTO CL-X 700
Foto: CFMOTO

Koliko se može videti na fotografijama sa zvaničnih prezentacija, dizajn je moderan i CL-X je opremljen sa savremenim dodacima poput LED svetala. S obzirom da će fabrički ovaj model imati Pirelli MT60RS gume,  deluje da CFMOTO nije štedeo na komponentama za svoju novu perjanicu u naked kategoriji. Još jedna stvar koja ukazuje da će prema performansama ovo biti zanimljiv motocikl je i težina sa svim tečnostima koja iznosi 196 kg.

Očigledno je CFMOTO mislio na sve, pa je tako KYB ogibljenje podesivo kako bi se pružilo još više opcija da vozač pronađe optimalno podešavanje za više uslova vožnje.

Izgleda da će CL-X gama motocikala biti opremljena tempomatom kao i režimima vožnje. Što je napredak u ugradnji nove elektronike na CFMOTO motociklima.

Prema informacijama koje je CFMOTO objavio, CL-X 700 trebalo bi da dođe u tri verzije: Heritage, Adventure i Sport.

CFMOTO CL-X 700
Foto: CFMOTO

Ostaje nam da vidimo kako ovaj motocikl izgleda uživo. Uvoznik za CFMOTO, firma Guevara, najavio je da CL-X 700 dolazi uskoro u Srbiju. Radujemo se tome i planiramo test ovog modela, da bismo mogli detaljno da vam predstavimo svoje utiske i viđenje.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
120PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se