August 17, 2022
NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoSuzuki noviteti za 2021. godinu

Suzuki noviteti za 2021. godinu

-

Reči “Suzuki” i “noviteti” teško je spojiti zajedno u jednu rečenicu kada je reč o 2021. godini. Suzuki je u MotoGP šampionatu ostvario veliki uspeh prošle godine osvojivši titulu sa Mirom, ali kada je reč o novim modelima motocikala za 2021. godinu, samo za jedan motocikl možemo reći da je “nov”.

Od cele game motocikala, počevo od sportskih, preko naked, pa sve do putnih i off road motocikala, samo je Hayabusa “nov” model. To “nov” model, namerno stavljam pod navodnicima, a u narednim redovima videćete i zašto.

Povratak stare Hayabuse

Raduje činjenica da je Hayabusa posle par godina odsustva ponovo našla svoje mesto na svetskoj pozornici. Ipak, ukoliko uporedimo prethodnu generaciju Hayabuse i novu Hayabusu, nećemo pronaći puno razlika.

Sam agregat je blago redizajniran, uz zadržavanje iste radne zapremine od 1.340 cm3. Ono što je drugačije po pitanju agregata su unutrašnje komponente i ubrizgavanje goriva, “air box”, kao i izduvni sistem. Pored linearnije isporuke snage, Hayabusa sada zadovoljava i EURO5 emisioni standard.

Šasija je ostala ista, samo što su kočnice naprednije. Za kočenje su sada zadužene Brembo Stylema kočione čeljusti.

Suzuki Hayabusa 2022
Suzuki noviteti za 2021. godinu – Hayabusa Foto: www.suzukipress.co

Najveće unapređenje odrađeno je na polju elektronike, na kom je Hayabusa dobila sve moguće elektronske dodatke.

Novi model Suzuki Hayabuse predstavili smo detaljno i taj tekst možete pročitati ovde.

Suzuki GSX-R 1000R i GSX-R 1000 samo u novim bojama

Suzukijevi sportski motocikli nisu dobili nikakve tehničke promene za 2021. godinu, već se uglavnom radi o estetskim promenama. Povodom 100 godina postajanja marke Suzuki, predstavljene su “100th Anniversary” grafike koje će nositi GSX-R 1000R i GSX-R 1000 modeli.

Moto vesti iz protekle nedelje
Suzuki noviteti za 2021. godinu Foto: Suzuki Racing

GSX-R 750 i GSXR 600, takođe samo u novim grafikama

Ista stvar važi i za GSX-R 750 kao i GSX-R 600 koji takođe dolaze u “100th Anniversary” grafikama. Pohvalno je to što Suzuki i dalje u ponudi zadržava legendarni GSX-R 750 koji je za mnoge vozače idealan kompromis između kategorija 600 cm3 i 1.000 cm3.

Suzuki GSX-R 600 100th Anniversary
Suzuki noviteti za 2021. godinuSuzuki GSX-R 600 100th Anniversary Foto: www.suzukipress.co

V-Strom 650 i V-Strom 1000 takođe bez promena

Dva najprodavanija modela iz game Suzuki motocikala, V-Strom 650 i V-Strom 1000 takođe nisu doživeli nikakve promene. Izgleda da Suzuki nije želeo ili uvideo potrebu da u putne motocikle ugradi išta bolje, tako da će ova dva zahvalna modela ove godine ostati isti kao i prethodna generacija.

V-Strom 1050
Suzuki noviteti za 2021. godinuV-Strom 1000 Foto: Suzuki Press

Kada je novi V-Strom 1000 izašao, izvršili smo detaljno predstavljanje koje možete pročitati ovde.

Naked verzije poput GSX-S serije i čuvene Katane takođe ostaju identiče, ukoliko tu i tamo izuzmemo poneku promenu u bojama i grafikama.

Suzuki Katana
Foto: www.suzukipress.co

Da li to što je Suzuki bukvalno rešio da preskoči jednu godinu i ništa značajnije ne unapredi na modelima za 2021. godinu, znači da ćemo krajem ove godine imati prilike da sve ove modele vidimo u novom izdanju? Videćemo svakako.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.