September 30, 2020
Naslovna Garaža Tomos Elektronik 90 - Legenda koja je i danas tražena

Tomos Elektronik 90 – Legenda koja je i danas tražena

-

Tomos Elektronik 90. Kada je počeo da se proizvodi, nema ko ga nije želeo. Čak sam i ja kao klinac maštao o toj strašnoj mašini koja bez problema hvata i prebacuje 100 km/h. Sve na njemu je bilo vrhunsko i mahom italijansko, a i cena je bila paprena. Ovo je priča o čuvenom Tomos Elektroniku.

Zapravo, pravilno se piše „Electronik“, ali to zapravo nije ni bitno. Na sam izgovor jedne od skraćenica ili nadimaka popu „deve“, „E90“,  „Elektronik“, počinjali su da rade leptirići u stomaku. Tomos je bio poznat po svojim mopedima. Vremenom, kako je proizvodnja Tomos mopeda napredovala, ali i kako je počelo nadiranje motocikala poput Jawe i MZ-a, Tomos je morao da ponudi pravi motocikl koji bi uvrstio u svoju ergelu.

Tačno je da je Tomos ranije u svojoj ponudi imao pravi motocikl u vidu Tomos – Norton saradnje, ali to nije bio samostalni proizvod Tomos fabrike. Bio je potreban jedan motocikl koji će biti prepoznatljiv i koji neće odstupati puno od imidža koji je Tomos gradio. Ipak, taj motocikl morao je da pruži ozbiljne performanse. Tako se krenulo u razvoj motocikla koji je bio spreman i pušten u prodaju 1976. godine.

Tomos Elektronik 90
Foto: www.bolha.com

Blok agregata, menjač i kvačilo delio je sa prethodnim Tomos mopedima poput T15SL, sa razlikom što su u kvačilu bile dodate dodatne opruge kako bi se sprečilo proklizavanje kvačila. Vremenom će se pokazati da upotreba istih komponenti nije bilo baš najbolje rešenje. Naime, zupčanik koji preko radilice i kvačila pokreće zupčanike menjača znao je vremenom da pukne. Kajla u menjaču takođe je znala da strada, a vremnom se pojavljivao i zazor između ležajeva radilice i kućišta ležajeva. Zato je danas teško pronaći blok od Tomos Elektronik 90, a da nije oštećen u kućištu ležaja radilice. Prelivni kanali u bloku takođe su se razlikovali u odnosu na Tomos mopede, a cilindar je imao radnu zapreminu od 90 cm3.

Kao i na todašanjim Tomos mopedima, nemački proizvođač karburatora Bing bio je prisutan i na Elektronik 90 motociklu. Prečnik karburatora iznosio je 20 mm i pokazao se kao dobro dimenzionisan za ovaj motocikl. Kompresioni odnos iznosio je 9,5:1. Karakteristični cilindar sa velikim rebrima postavljeni radi što efikasnijeg vazdušnog hlađenja uvek je privlačio pažnju. Unutar cilindra nalazio se izuzetno kvalitetan klip Austrijskog proizvođača Elko.

Elko je samo jedan od dobavljača mnoštva delova stranih proizvođača. Bezkontaktno tiristorsko paljenje od 6V potpisuje italijanski Ducati. Sa ovim tipom paljenja Tomos je rešio vlasnike motocikala muke čestog štelovanja paljenja i donekle je smanjio posao oko održavanja motocikla. Ipak, dešavalo se sa vremena na vreme da neki vlasnik prilikom čačkanja oko paljenja pogreši žice u tiristorskoj kutiji, što je dovodilo do momentalnog pregorevanja iste.

Foto: www.mopedarmy.com

Agregat je iz svojih 90 cm3 isporučivao 9 KS pri 7.500 O/min. Sa ovom snagom i težinom od 70 kg Elektronik 90 bio je sposoban da postigne brzinu od 110 km/h. Dakle, radilo se o itekako sposobnom motociklu za taj period. Šasija je takođe razvijana od strane fabrike Tomos. Radilo se o cevastoj šasiji koja se solidno ponašala na putu, ali je isto tako imala i svojih mana. Kod nekih vlasnika se događalo da šasija pukne u delu kod prednje viljuške.

Kad smo kod prednje viljuške. Još jedna komponenta koja je došla iz Italije je kvalitetna Marzzochi prednja viljuška. Za kočenje su bile zadužene doboš kočnice. Prednja doboš kočnica preuzeta je sa modela T15 SL na kojem je solidno obavljala svoj posao, međutim na Tomos Elektronik 90 pokazala se kao slabija, naročito pri zaustavljanju sa većih brzina.

Elektronik 90 krasila su dva analogna sata, brzinomer i obrtomer. Elektronik 90 bio je estetski jako lep i pored pomenutih analognih satova imao je pokazivače pravca. Mnoštvo delova na njemu bilo je niklovano poput oba blatobrana, a boje u kojim je izlazio iz fabrike stojale su mu prelepo.

Tomos Elektronik 90
Foto: starodobnik.net

Sedamdesetih i osamdesetih godina nema ko se nije okretao za Elektronikom. Koliko je taj motocikl bio legendaran govori i to što je i danas izuzetno tražen, a dobri i očuvani primerci dostižu i cenu od preko 2.000 eura. Današnja velika cena donekle prati i tadašnju reputaciju i cenu koja je upravo zbog upotrebe inostranih komponenti bila veoma paprena. Upravo zbog te visoke cene, Tomos Elektronik 90 ostao je nedosanjan san mnogim mladićima.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine iz strasti prema motociklima i moto sportu. Svoje prve "korake" započeo sam na dvotaktnim motorima koje obožavam i dan danas. Za mene motori predstavljaju strast, način življenja i smisao života. Ništa me u životu toliko ne dotiče kao zvuk motora... Poštujte sebe, nosite kacigu i ne konzumirajte alkohol dok vozite!
18,362FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
112PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se