NaslovnaMoto GaražaUpoznajte LS2 rukavice

Upoznajte LS2 rukavice

-

Prethodnih nedelja smo vam vas upoznavali sa LS2 brendom, tj. sa kacigama tog proizvođača. Danas u saradnji sa našim prijateljima iz firme Moto Bike želimo da vam predstavimo i LS2 rukavice koje mogu da se pohvale dobrim kvalitetom, dizajnom i pristupačnim cenama.

LS2 brend smo vam predstavili kada smo pisali o njihovim kacigama, te vam predlažemo da taj tekst pročitate ovde i saznate koliko dugo LS2 postoji, kao i po čemu su karakteristični. Verujemo da će vam to pomoći da odlučite prilikom kupovine opreme.  Danas ćemo pričati o LS2 rukavicama jer zaista smatramo da zaslužuju pažnju, najpre zbog dobrog odnosa između cene i kvaliteta.

Uz kacige i jakne, rukavice su veoma bitne kao zaštitna oprema. Pri svakom padu vozač refleksno pruža ruke ispred tela kako bi se zaštitio, te su tada rukavice jedina zaštita za šake. Pri tom pružanju, šake obično prve dolaze u kontakt sa podlogom pri čemu postaju izložene abraziji i povredama zglobova.

Razderotine, lomovi prstiju ili iščašenja zglobova česta su povreda prilikom pada sa motocikla. Rukavice su te koje pružaju nekakvu zaštitu, ali čak ni one nisu svemoguće! Osim zaštite od pada, rukavice vas štite i od udaraca, kao i od ujeda raznih insekata, te je naša iskrena preporuka da uvek nosite rukavice.

LS2 kao proizvođač moto opreme sa tradicijom, već dugi niz godina između ostale opreme proizvode i rukavice. Do sada nisu bili zvanično zastupljeni u Srbiji, ali srećom po nas, to se promenilo zato što je kompanija Motobike iz Kaća postala uvoznik i distributer. No, o tome ćemo kasnije više.

LS2 rukavice Foto: LS2

Materijali

Za izradu rukavica za motocikle najbitniji su materijali od kojih se rukavice prave, ali je isto tako bitan i način šivenja rukavica. Metode šivenja rukavica za motocikle uveliko se razlikuju od šivenja drugih rukavica. Drugačije metode šivenja smišljene su tako da rukavice budu izdržljivije u slučaju pada.

LS2 rukavice prave se uglavnom od kože, tekstila i kombinacije materijala koža/tekstil. Glavni materijal je koža, koja pruža kvalitet i udobnost. Tekstil predstavlja mešavinu polimera koji pruža otpornost na habanje. Zato se često koristi i kombinacija kože i tekstila. Različita kombinacija materijala koristi se za različite tipove rukavica.

Odabir veličine

Kako bi zaštita bila što bolja, bitno je odabrati rukavice odgovarajuće veličine. Preporuka za merenje veličine je sledeća: mernu traku obmotati oko ruke, iznad zgloba, obuhvatajući i palac, držeći traku blago zategnutu. Izmeriti i levu i desnu ruku i za meru uzeti izmerenu veću vrednost obima.

Bezbednosni sertifikati

LS2 rukavice spremne su za nošenje i vožnju. Sve LS2 rukavice poseduju CE sertifikat EN:13594  – „Zaštitne rukavice za motocikliste“. Ovaj standard definiše precizan, specifičan okvir zasnovan na naučnim studijama slučaja za sprovođenje testova i potvrdu zaštite rukavica za motocikliste. Standard EN13594:2015 obuhvata sve vozače motocikala, za razliku od prethodnog iz 2003. godine koji se odnosio samo na profesionalne motocikliste. Rukavice su dizajnirane da zaštite motocikliste od spoljnih uticaja, a da pritom ne ometaju upravljanje komandama prilikom vožnje. Takođe, rukavice su dizajnirane tako da pruže sigurnost i zaštitu ruku i zglobova u slučaju nezgode.

Praktična rešenja

Osim o bezbednosti, LS2 je vodio računa i o praktičnoj strani rukavica. Tako rukavice poseduju brisač vizira na kažiprstu, zatim zaštitu prstiju od loma, dodatno ojačanje na dlanovima, dodatnu zaštitu malog i domalog prsta, sintetički otisak na kažiprstu (touch screen), čičak traku za zatezanje i protektore sa gornje strane.

LS2 rukavice Foto: LS2

Naravno, postoje i vodootporni modeli namenjeni za one korisnike koji su svakodnevno na motociklu i kojima je bitno da ostanu suvi u slučaju iznenadne kiše i loših vremenskih uslova.

Još jedan veliku plus za LS2 rukavice je to što dolaze po znatno pristupačnijim cenama u odnosu na konkurentne proizvođače. LS2 se vodi logikom da kupcima pruži kvalitetnu opremu po pristupačnijim cenama.

Generalni zastupnik i uvoznik za LS2 brend u Srbiji je firma Moto Bike i predlažemo da kompletnu ponudu LS2 rukavica pogledate na njihovom web shopu.

Imajte na umu da svaki komad zaštitne opreme može da vas spasi određenih povreda, te se uvek potrudite da imate kompletnu opremu prilikom svake vožnje. Pametan je izbor da imate jeftiniji ili stariji motocikl, a kvalitetniju opremu jer život i zdravlje nemaju cenu. Vodite računa o sebi i uvek nosite zaštitnu opremu!


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka oko 10h šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.