NaslovnaMoto GaražaYamaha i CFMOTO udružuju snage u zajedničkom projektu

Yamaha i CFMOTO udružuju snage u zajedničkom projektu

-

CFMOTO se dobro etablirao ne samo kao proizvođač motocikala, već i kao globalni partner drugim proizvođačima. Potvrda za to je i poslednji dogovor koji su postili Yamaha i CFMOTO oko udruživanja snage u zajedničkom projektu.

Nije tajna da mnogi veliki proizvođači motocikala angažuju druge fabrike za proizvodnju nekih modela motocikala. Yamaha je od 1992. godine angažlovala Jianche da prozivodi neke od Yamaha modele u Kini, ali će se od ove godine ta situacija promeniti jer Yamaha udružuje snage sa CFMOTO.

Partnerstvo će oficijalno početi u novembru i zvaće se Zhuzhou CF Yamaha Motor C., LTD. (ZCYM. CFMOTO će biti većinski vlasnik sa 50% udela, Yamaha će imati 44,23%, a  Tair Lea LTD će imati 5,77% udela. Primarna delatnost je prijavljena kao: “Proizvodnja i prodaja motocikala” i sedište nove firme biće u Zhuzhou gradu u Kini gde se već nalazi CFMOTO fabrika.

Yamaha i CFMOTO udružuju snage u zajedničkom projektu
CFMOTO I Yamaha udružuju snage Foto: CFMOTO

Pošto je Jianche do sada za Yamahu pravio motocikle manje radne zapremine, nije još definisano da li će CFMOTO preuzeti samo taj deo posla ili će dobiti priliku da proizvode i motocikle veće radne zapremine.

Moguće je da će Yamaha prebaciti i proizvodnju ATV vozila u CFMOTO, budući da je CFMOTO jak svetski igrač i na polju ATV-a.

Posle proizvodnje motocikala za KTM, ovo je još jedno veliko priznanje za CFMOTO koji se ističe kao jedan od najboljih proizvođača motocikala iz Kine.

Za utiske i komentare povodom Yamaha i CFMOTO udruživanja snaga, možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.