August 17, 2022
NaslovnaMoto SportMotoGPAleks Rins prelazi u LCR

Aleks Rins prelazi u LCR

-

Prva domina za sledeću sezonu je pala. Neočekivano, transfer vozača ove godine malo kasni, a za kašnjenje se slobodno može “okriviti” Suzuki koji izlazi iz MotoGP šampionata. Samim tim su dva odlična vozača na raspolaganju drugim ekipama. Jedan od vozača je i Aleks Rins koji je u poslednjih par nedelja često dovođen u vezu sa LCR Honda ekipom.

Više nije nikakva novost da Suzuki definitivno odlazi iz MotoGP šampionata. Ta vest je i zvanično potvđena prošle nedelje. Ukoliko vas detaljnije zanima odlazak Suzukija, predlažemo da tu vest pročitate ovde.

Pošto Suzuki odlazi, Aleks Rins i Đoan Mir su ostali bez angažmana za sledeću sezonu. Oba vozača dovođena su u vezu sa Hondom. Prvobitno je Mir povezivan sa fabričkom Honda ekipom, jer Pol Espargaro odlazi iz Honde i vraća se u KTM, doduše u Tech3 ekipu. Upražnjeno mesto ostalo je i u LCR Honda ekipi, jer Aleks Markez iz LCR Honde prelazi u Gresini Ducati ekipu.

Aleks Rins prelazi u LCR, voziće fabrički RC213V

Upražnjeno mesto u LCR-u će popuniti Aleks Rins i to je zvanično potvrđeno danas. Rins nije potpisao ugovor sa LRC ekipom, već i sa Hondom, tako da će Rins sledeće dve godine dobijati isti motocikl koji će koristiti i vozači fabričke Repsol Honda ekipe.

LCR ekipa je za Hondu uvek bila bitna za razvoj motocikla. U prošlosti je Kal Kračlou pomagao u razvoju, a prethodnih par sezona je to preuzeo Nakagami (čija budućnost u LCR-u je neizvesna).

Aleks Rins je u prošlosti pokazao da je brz vozač i njegov jedini problem je bila nekonstantnost, odnosno, često je trku završavao padom. Ove sezone se popravio po tom pitanju, ali ove godine Suzuki nije na visini zadataka.

Rins prelazi u LCR
Aleks Rins prelazi u LCR Foto: LCR

Rins je svoj najbolji plasman u generalnom poretku imao 2020. godine kada je završio na trećoj poziciji u godini kada je Mir osvojio titulu.

LCR Honda je nesumnjivo dobila brzog vozača koji će Hondu RC213V zasigurno poterati do i preko limita. Honda je ove godine u nezavidnom položaju što se rezultata tiče, tako da je i sam prelazak u Hondu pomalo rizičan za svakog vozača. Doduše, Honda je zato i tražila brzog vozača kako bi razvili motocikl sa kojim će se vratiti na dobar put.

Sada ostaje pitanje ko će biti novi fabrički vozač Respol Honda ekipe. Moguće je da će i Mir zajahati Hondu. Tu informaciju ćemo takođe dobiti narednih par nedelja, jer je sezona potpisivanja ugovora već u punom jeku.

Za komentare i diskusiju povodom vesti iz MotoGP i drugih šampionata, možete posetiti i temu na forumu klikom ovde.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.