August 17, 2022
NaslovnaMoto GaražaAthena semerinzi i zaptivači drže vaš motocikl u savršenom stanju

Athena semerinzi i zaptivači drže vaš motocikl u savršenom stanju

-

Naše upoznavanje sa brendovima koje preporučujemo za ugranju na motocikle nastavljamo sa brendom Athena. Ukoliko ste nekad radili servis ogibljenja, onda ste verovatno već upoznati sa ovim brendom, a ako ipak još niste, upoznaćemo vas u ovom tekstu.

Par reči o samoj kompaniji

Athena je osnovana 1973. godine, kao grupa od 7 kompanija koje proizvode zaptivače, tehničke artikle i metalne komponente za industrijski i motociklistički sektor. Sve se proizvodi u skladu sa UNI EN ISO 9002 standardima kvaliteta. Glavni imperativi proizvodnje su: pouzdanost, dostupnost, tehnička evolucija i konstantno poboljšanje.

Tokom poslednjih nekoliko godina Athena je osnovala svoju „Aftermarket Division” koja posluje isključivo u sektoru motocikala, proizvodi zaptivače, termičke jedinice i rezervne delove za svaku proizvodnju i svaki model širom sveta. Athena je lider na tržištu u pripremi garnitura za popravke mopeda, motocikala, motornih sanki, vanbrodskih motora i Harley Davidson motora, koji nude najkompletniji asortiman na svetu.

Athena semerinzi
Foto: Moto Bike

Osim zaptivača, Athena nudi i uljne zaptivače kao i zaptivače ulja originalnog tipa, ležajeve i AP Racing kočione pločice. Athena je jedina kompanija na svetu koja proizvodi termičke jedinice za skutere, mopede i motocikle i prodaje ih na originalnim rezervnim delovima. Mladi profesionalni timovi, aktuelni merni instrumenti i kontrolna oprema zajedno sa testiranjem tehnologije su elementi koji pružaju kvalitet, inovativnost, performanse, konkurentnost i pouzdanost na svakom Athena proizvodu -sve ono što ispunjava očekivanja naših kupaca.

Nekoliko reči o samim proizvodima

Najčešće ugrađivani proizvodi na našem tržištu od kompanije Athena su svakako semerinzi i čistači (prašinari) prednje viljuške i zaptivači. Kao što ste imali priliku da pročitate u prvom delu teksta, Athena se usko specijalizirala za proizvodnju komponenti za motocikle. U skladu sa tim imaju dihtunge i zaptivače za gotovo sve modele motocikala.

Praktično iskustvo govori da je kvalitet semeringa i zaptivača odličan i da uz pravilnu ugradnju imaju dug radni vek.

Athena semerinzi
Foto: Moto Bike

Još jedna stvar po kojoj je Athena poznata su i kaiševi za skutere. Poput semeringa i zaptivača, Athena nudi i veliki izbor kaiševa. Tako da ako posedujete skuter kojem je potrebna zamena kaiša, zasigurno ćete naći zamenski od brenda Athena.

Zvanični uvoznik Athena proizvoda za Srbiju je firma Moto Bike iz Kaća. Njihovu ponudu proizvoda možete pronaći ovde.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.