NaslovnaMoto GaražaMoto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Kako se polako bliži jesen, lagano počinju dešavanja u moto industriji, ali se takođe zahuktavaju i događaji u moto sportu. Kako biste ostali u toku sa dešavanjima, donosimo vam moto vesti iz protekle nedelje.

Benelli sprema četvorocilindrični agregat?

Iako su sajmovi motocikala INTERMOT i EICMA otkazani, Kina ipak održava njihov veliki sajam motocikala CIMA. Na ovom sajmu Benelli je najavio da će predstaviti svoj novi agregat, kao i paletu novih modela za sledeću sezonu. Budući da se u novijoj istoriji Benelli na tržište probio zahvaljujući dvocilindričnom agregatu ugrađenom u TRK502 i TRK502X modele, a zatim i u druge motocikle, postavlja se pitanje šta se novo sprema? Prema nekim glasinama Benelli bi mogao da predstavi četvorocilindrični agregat. Na svu sreću na ovaj odgovor nećemo morati dugo da čekamo, pošto se već za vikend održava sajam.

Moto vesti iz protekle nedelje
Sprema li Benelli novi četvorocilindrični agregat ili ostaje na dvocilindričnim? Foto: Bjbikers

Poznate cene i specifikacija za novu Bimota Tesi H2

Dugo se spremala i najavljivala nova Bimota Tesi H2, koja je nastala u saradnji sa Kawasakijem. Zapravo, Kawasaki je novi vlasnik Bimote i zato ne čudi što Tesi H2 pokreće agregat proizveden u Kawasakiju. Što se specifikacija tiče, Tesi H2 pokreće agregata sa superpkompresorom i isporučuje 228 KS, to jest 234 KS kada je i ram air aktivan u vožnji.

Iako na prvi pogled izgleda slično kao Kawasaki H2, Tesi H2 zapravo ima daleko manju težinu, međuosovinsko rastojanje kraće za 10 mm i 30 mm je viši. Spominju se podaci da bi Tesi H2 mogla ima težinu od 217 Kg sa svim tečnostima, dok je Kawasaki H2 težak 238 Kg sa svim tečnostima.

Ono najzanimljivije je cena koja za Bimotu Tesi H2 iznosi čak 64.000 eura uključujući i porez od 22%. Možda malo velika cena za motocikl koji je skoro identičan Kawasakijevom H2, sa tim što je nešto lakši. Vredi li ta razlika u težini skoro 40.000 eura više? Kawasaki H2 košta oko 26.000 eura.

Bimota Tesi H2
Bimota Tesi H2 Foto: Bimota

Remi Gardner potpisao za KTM Ajo ekipu

Jedan od izuzetno talentovanih, ali i agresivnih vozača u Moto2 šampionatu, Remi Gardner potpisao je ugovor sa KTM Ajo ekipu za koju će voziti naredne sezone. U trenutnoj ekipi Gardner ima poteškoća jer je ekipa u finansijskim problemima, pošto im je jedan od sponzora otkazao podršku zbog situacije sa COVID-19 virusom. Iz tog razloga ekipa vozi na šasiji iz prethodne sezone. Uprkos ovim problemima Gardner je bio brz tokom sezone i neretko u vodećoj grupi.

Nažalost na Mizanu je Gardner dožive pad i povredio se zbog čega trenutno ne vozi. U svakom slučaju, ovaj ugovor je došao sasvim zasluženo za mladog Australijanca.

Foto: KTM Press

Horhe Martin propušta još jednu trku na Mizanu

Prošle nedelje pisali smo o tome da Horhe Martin propušta Mizano 1 trkački vikend pošto je bio pozitivan na COVID-19 virus. Nažalost, situacija se nije popravila ni ove nedelje, pošto je i na novom testu Martin bio poztivan, zbog čega će propustiti i Mizano 2 trkački vikend koji počinje sutra. Martin već sad zaostaje 33 boda za Marinijem i još jedan dobar trkački vikend za Marinija, značio bi da će Martin imati male šanse za osvajanje titule. Želimo Martinu da se što pre oporavi i vrati na stazu.

Moto vesti iz protekle nedelje Foto: Polarity Photo, KTM Press

Ukoliko želite da ostanete u toku sa vestima iz moto sporta, predlažemo da svratite do dela foruma posvećenog samo moto sportu.

To bi bilo sve što se tiče moto vesti iz protekle nedelje. Nadamo se da vam se dopao naš izbor.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.