June 17, 2021
NaslovnaMoto SportAžuriran MotoGP kalendar za 2021. godinu

Ažuriran MotoGP kalendar za 2021. godinu

-

Kako se početak MotoGP sezone bliži, tako se finalizuje kalendar sa rasporedom trka za 2021. godinu. Posle otkazivanja testa na Sepangu DORNA je morala da napravi određene izmene kako bi pokušala nesmetano da započne sezonu. Uz to je izazovno održati određeni broj dana za testove, kako bi se vozači i timovi pripremili za početak sezone.

Poslednje promene tiču se početka sezone i trka u Južnoj i Severnoj Americi. Trke na stazi Termas de Rio Hondo i trka na stazi COTA u Texasu bile su zakazane za 11., odnosno 18. april, ali su odložene zbog tekuće situacije sa COVID-19 virusom i restrikcije prilikom putovanja. Iako su za sada samo odložene, velika je verovatnoća da trke na ove dve staze uopšte neće biti održane ove sezone.

Umesto trka na te dve staze, u ažurirani MotoGP kalendar za 2021. godinu ušle su dve trke na stazi Losail u Kataru, kao i trka na stazi Portimao u Portugalu.

Prva trka u Kataru trebalo bi da se održi 28. marta, a samo nedelju dana kasnije, 4. aprila u planu je druga trka u Kataru. Nakon trka u Kataru, za 18. april zakazana je trka na stazi Portimao.

Ostatak šampionata za sada je u planu da se održi po prvobitnom kalendaru. Novi, ažurirani kalendar izgleda ovako:

Datum:Staza:Država: Dešavanje:
6. martLosailKatarMotoGP Test
16. martHerezŠpanijaMoto2, Moto3 test
28. martLosail Katar1. Trka
4. aprilLosail Katar2. Trka
18. aprilPortimaoPortugal3. Trka
2. majHerezŠpanija 4. Trka
16. majLe ManFrancuska 5. Trka
30. majMuđelo Italija6. Trka
6. junKatalunjaŠpanija7. Trka
20. junZaksenringNemačka8. Trka
27. junAsenHolandija9. Trka
11. julKimi RingFinska10. Trka
15. avgustRed Bull RingAustrija11. Trka
29. avgustSilverstoneVelika Britanija12. Trka
12. septembarAragonŠpanija13. Trka
19. septembarMizanoItalija14. Trka
3. oktobarMotegiJapan15. Trka
10. oktobarČang International CircuitTajland16. Trka
24. oktobarFilip AjlendAustralija17. Trka
31. oktobarSepangMalezija18. Trka
14. novembarValensijaŠpanija19. Trka

U rezervi je navedena i staza Mandalka u Indoneziji, mada je mala verovatnoća da će ove godine biti održana trka na toj stazi. Sa druge strane iskustvo iz prethodne godine naučilo da nikad ne kažemo nikad. Ukoliko sve bude dobro i sezona započne na vreme, prema trenutnom rasporedu očekuje nas 19 trka, što uopšte nije loše.

Za komentare i diskusiju oko moto sport sezone 2021, možete posetiti našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
120PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se