May 10, 2021
NaslovnaMoto SportOtkazan MotoGP test na Sepangu

Otkazan MotoGP test na Sepangu

-

Ponadali smo se da ćemo ove godine gledati normalnu MotoGP sezonu i da će sve teći po planu. Međutim, večeras je stigla vest da je otkazan MotoGP test na Sepangu.

Test na Sepangu trebalo je da se održi od 19 – 21. februara. Sa obzirom da je u Maleziji situacija sa COVID-19 virusom teška, vlasti su donele odluku da uvedu vanredno stanje koje će trajati do 1. avgusta. U skladu sa tim, otkazane su i sve manifestacije, pa i zakazan MotoGP test.

DORNA se trudila da se test ipak održi. Predloženo je da svi vozači i članovi ekipa budu locirani u jednom hotelu i da se kreću isključivo od staze do hotela i nigde više. Posle razmatranja tog predloga, vlasti su ipak donele odluku da bude otkazan MotoGP test na Sepangu.

Otkazan MotoGP test na Sepangu
Otkazan MotoGP test na Sepangu Foto: Copyright ©Ducati Motor Holding spa

Tako da ćemo na prvi zvanični MotoGP test morati da sačekamo 10 – 12. marta kada je zakazan MotoGP test na stazi Losail u Kataru, uoči održavanja prve trke.

Naravno i test na Losailu biće održan samo ukoliko se situacija sa COVID-19 virusom ne pogorša. Ostaje nam samo da držimo palčeve i da se nadamo da će se ova pošast od virusa smiriti i da ćemo započeti MotoGP sezonu prema planu.

Za komentare i diskusiju povodom otkazanom MotoGP testa na Sepangu, možete posetiti našu temu na forumu posvećenu moto vestima.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,267FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
119PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se