NaslovnaMoto SportMotoGPBanjaja produžio ugovor sa Ducatijem

Banjaja produžio ugovor sa Ducatijem

-

MotoGP sezona počinje krajem ove nedelje. Poslednjih par godina smo navikli da se ugovori sklapaju rano tokom sezone, ali nismo mogli da očekujemo da je Banjaja već sad produžio ugovor sa Ducatijem.

Juče je Ducati zvanično objavio da će Banjaja i naredne dve godine braniti boje tima iz Bolonje. Iako sezona još nije počela, objavljeno je da će dvostruki šampion biti u bojama crvenog tima 2025. i 2026. godine.

Ovaj potez je zapravo odličan za Banjaju, jer će moći mirno da vozi bez bojazni da će mu neko zauzeti mesto u fabričkoj ekipi, a pretendenata na tu poziciju ima na pretek. Martin, Bezeki, pa možda i Mark Markez su samo neka od imena koja su već viđena u fabričkoj Ducati ekipi.

Banjaja je već na testovima na Sepangu i Lusailu dokazao da je još uvek u dobroj formi i da je najbrži vozač, jer je postavljao ne samo brza, već konstantno brze krugove. Ducati GP24 je već sad bolji i spremniji od GP23 verzije, a kako sezona bude odmicala GP24 će biti još sređeniji kako tim bude prikupljao informacije sa staze.

Banjaja produžio ugovor sa Ducatijem Foto: Ducati

Prošle godine Banjaja nije imao lak zadatak da odbrani titulu, jer mu je Martin tokom cele sezone disao za vratom, a kulminacija šampionata dogodila se na poslednjoj trci u Valensiji. Martin je na kraju sam presudio sebi napravivši nekoliko grešaka u toku trke. Banjaji se ne sme oduzeti ništa od druge titule, jer je i sam imao nekoliko pehova u toku sezone iz kojih se izvukao i vratio na pravi kolosek.

Sa nestrpljenjem očekujemo početak sezone koji će se odigrati već predstojećeg vikenda.

Povodom vesti i utisaka da je Banjaja produžio ugovor sa Ducatijem, možete posetiti temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.