October 25, 2020
Naslovna Najave GS kamp, dođite da trenirate i uživate

GS kamp, dođite da trenirate i uživate

-

Za sve vlasnike GS motocikala imamo jednu lepu vest, a to je da će se 28. i 29. septembra održati jedno zanimljivo druženje i turnir – trening pod nazivom GS kamp.

Na GS kupu učesnici će imati za cilj savladavanje velikog broja prepreka i zadataka. Ovaj turnir – trening ujedno je i priprema za „GS Trophy“ takmičenje.

Na GS kampu mogu da učestvuju svi GS modeli sa radnom zapreminom agregata od 650 cm3 do 1.250 cm3. Takođe su dobrodošli i tourenduro/dualsport motocikli drugih proizvođača sa zapreminom od 1000 ccm. Svi vozači moraju imati zaštitnu opremu koja podrazumeva zaštitne rukavice, kacigu, off road čizme, zaštitu za laktove i zaštitu za leđa. Dozvoljeno je korišćenje odela sa integrisanom zaštitom za leđa, laktove i kolena.

Vozači će se susretati sa raznim preprekama kao što su:

Sektor rasutog peska i gline dužine između 50 i 100 m sa ili bez krivina. Zadatak je da se prepreka prođe bez spuštanja nogu ili padova.

GS kamp

Vodena prepreka – dubina prepreke iznosi 70 cm, a dužina oko 30 m sa tvrdim ili mekanim dnom. Zadatk je da se savlada prepreka bez pada.

GS kamp

Most od panjeva sastavljen je od niza panjeva koji zajedno predstavljaju piramidalni most visine do 50 cm i dužine do 10 m. Zadatak je ispunjen ukoliko se most pređe bez silaženja sa istog.

GS kamp

Kretanje sa okretanjem u ograničenom prostoru – prepreka se sastoji iz brzog ulaska u prostor 10×10 m sa označenim uglovima od 90 stepeni. Zadatak je da vozač okrene motocikl bez korištenja upravljača, odnosno samo zanošenjem motocikla. Prepreka se smatra savladanom ukoliko vozač ne padne ili ne spusti nogu prilikom manevra.

GS kamp

Klackalica – prepreka napravljena od daske dužine 4m i debljine 5 cm koja se nalazi na panju prečnika 50 cm te predstavlja klackalicu. Zadatak je preći klackalicu celom dužinom.

BMW GS kamp

Kolotrag – prepreka formirana tako da predstavlja kolotrag, a napravljena je od čvrstih materijala koji su fiksirani.

Kamp

Greda sa zaokretom – prepreka se sastoji od dve grede širine 15 cm i dužine 4 m postavljene pod levim uglom od 120 stepeni u odnosu jedna na drugu. Zadatak je da vozač proveze motocikl bez silaženja sa grede.

Vožnja na štopericu po unapred određenoj ruti – ruta je dužine 1.600 m sa unapred pripremljenim i montiranim prirodnim preprekama. Staza je sa strane označena trakom. Zadatak je da se staza prođe u što kraćem vremenu, bez pada i spuštanja noge na zemlju.

R1250GS

GS kamp održaće se na offroad poligonu Nomad u Bubanj Potoku.

Prijave i više informacija vezane za GS kamp možete dobiti na mail service@2x4station.com ili na broj telefona +381 62 1579 434.

Raspored aktivnosti za vreme trajanja GS kampa:

Aktuelni broj našeg BJBikers časopisa broj 5 nalazi se na “MojKiosk” kioscima. Ne propustite priliku da nabavite svoj primerak časopisa!

BJBikers Magazin, #5Jovan Ristić
Jovan Ristić
Pisanje tekstova za motociklističke magazine i sajtove počeo sam da radim 2013. godine iz strasti prema motociklima i moto sportu. Svoje prve "korake" započeo sam na dvotaktnim motorima koje obožavam i dan danas. Za mene motori predstavljaju strast, način življenja i smisao života. Ništa me u životu toliko ne dotiče kao zvuk motora... Poštujte sebe, nosite kacigu i ne konzumirajte alkohol dok vozite!
18,368FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
115PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se