NaslovnaEdukacijaU nedelju se vozi trackday.rs endurans trka na stazi NAVAK

U nedelju se vozi trackday.rs endurans trka na stazi NAVAK

-

U nedelju se vozi vozi druga po redu ovogodišnja Trackday.rs Challenge endurans trka na stazi NAVAK. Ovu trku sad već tradicionalno organizuje trackday.rs organizacija koja se bavi i organizacijom track day vožnje na stazi.

Trackday.rs Challenge trka jedinstveno je takmičenje na ovim prostorima. Učešće na ovoj, drugoj po redu trackday.rs challenge trci uzeće čak 15 ekipa koja će se za pobedu boriti u nekoliko različitih kategorija.

Timovi se sastoje od minimum 2, a maksimalno 4 vozača po ekipi koji mogu da koriste sa minimum 2 i maksimalno 3 motora po ekipi. Svaka ekipa ima jedan transponder koji se premešta sa motocikla na motocikla pri promeni vozača, odnosno motocikla. Trka se vozi kontinuirano 3 sata, a u svakom trenutku se nalazi samo jedan od vozača iz tima na stazi.

U nedelju se vozi trackday.rs endurans trka na stazi NAVAK

Timovi se sastoje od minimum 2, do maksimum 4 učesnika (tipično 3!), koji raspolažu sa minimum 2, a maksimum 3 motocikla i jednim transponderom za merenje vremena (transponder obezbeđuje organizator). Vozi se u kontinuitetu, a u svakom trenutku na stazi se nalazi samo jedan učesnik po timu, obavezno na motociklu koji je opremljen transponderom. Zamena vozača/motocikala i transpondera vrši se isključivo u padoku.

Takmičenje traje ukupno 180 minuta: start je u 13.45h časova i vozi se tačno do 16.45h.

Svi timovi su dužni da u padoku budu do 13.15h najkasnije, na dan održavanja takmičenja.

U nedelju se vozi trackday.rs endurans trka na stazi NAVAK

Svaki tim ima svoj naziv, popunjava jednu prijavu za učestvovanje i plaća zajedničku kotizaciju. Osim vozača, svaki tim ima pravo na još 2 akreditovana člana koji nemaju pravo da voze.

U zonu padoka dozvoljen je pristup samo učesnicima takmičenja. Publika se nalazi u zoni za publiku (bedem naspram glavnog pravca staze). Cena ulaznice za publiku iznosi simboličnih 200 dinara i ulaz se plaća na licu mesta.

Dođite u nedelju da uživate u zvuku motocikala i da bodrite neku od 16 ekipa koje su prijavile učešće na trackday.rs challenge endurans trci na stazi NAVAK.

Evo kako je to izgledalo pre godinu dana:

Vidimo se na stazi!

Aktuelni broj našeg BJBikers časopisa broj 5 nalazi se na “MojKiosk” kioscima. Ne propustite priliku da nabavite svoj primerak časopisa!

BJBikers Magazin, #5
Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.