NaslovnaMoto SportBradl: Menjaću Markeza do kraja sezone

Bradl: Menjaću Markeza do kraja sezone

-

Prema svemu sudeći, Mark Markeza izgleda nećemo gledati na stazi tokom ove sezone. Štefan Bradl, trenutna Markezova zamena i test vozač Honde danas je dao jednu interesantnu izjavu prema kojoj se može naslutiti da se Markez neće u skorije vreme vraćati na stazu.

Bilo je najavljivano da će se Mark Markez vratiti na stazu još na Aragon 1 trkačkom vikendu. Te najave brzo su utihnule nakon što je došla nova vest da Mark Markez neće voziti kako na Aragon 1, tako ni na Aragon 2 trkačkom vikendu. Iz njegovog tima ide standardna poruka da će se na stazu vraćati tek kad bude potpuno oporavljen i spreman.

Današnja izjava koju je Štefan Bradl dao za Servus televiziju nagoveštava da je Markez još daleko od povratka na stazu. Bradl je izneo vest da su mu iz HRC-a rekli da će Mark Markeza menjati do kraja sezone.

Bradl
Štefan Bradl Foto: Honda Racing Corporation

Podsećanja radi, Mark Markez slomio je ruku još tokom Herez 1 trkačkog vikenda. Zatim je operisan, a pokušao je da vozi već tokom sledeće trke. Nakon neuspelog pokušaja da odveze Herez 2 trku, pronela se vest da je Markez oštetio pločicu koja fiksira kost u ruci. Još zanimljivija je tvrdnja da je Markez pločicu oštetio otvaraćju balkonska vrata. Nakon toga je ponovo operisan i oporavak još uvek traje. Prenose se nagađanja da je problem zapravo u oštećenom nervu u ruci, a druga nagađanja idu u smeru da je nakon obnove povrede kost dodatno oštećena i da je veliki problem sa zarastanjem iste.

Kakva je priroda Markezove povrede, to verovatno zna samo uži krug ljudi oko samog Markeza. Ono što možemo da vidimo na slikama i video snimcima koji dolaze iz Mrkezovog okruženja je to da je izgubio dosta mišićne mase i da ima prilično poveliki ožiljak od operacije na desnoj ruci.

Markez sa prilično velikim ožiljkom Foto: Honda Racing Corporation

Iako vest da se Markez neće vraćati na stazu ove sezone još nije zvanično potvđena od Honde, Bradl nije vozač koji daje netačne i izmišljene informacije, tako da je njegova izjava prilično pouzdana. Zvaničnu informaciju Honda možda ni neće objaviti. Nadam se da će se Mark Markez uspešno oporaviti i da će ionako zanimljiv šampionat biti još bolji.

Za diskusiju i komentare iz moto sporta, možete posetiti i našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.