March 2, 2021
Naslovna Moto Sport MotoGP Aragon 2 - Morbideli briljirao

MotoGP Aragon 2 – Morbideli briljirao

-

Završili smo i MotoGP Aragon 2 trkački vikend, sa kojim je ujedno završen i naporan niz od tri uzastopne trke u tri nedelje. U svim klasama gledali smo dobre trke, a u MotoGP trci su neki od današnjih favorita po prvi put ove sezone napravili greške.

Masija ponovo do pobede u Moto3 šampionatu

Moto3 trka bila je još jednom uzbudljiva. U jednom trenutku čak oko 20 vozača nalazilo se u razmaku od samo 2,5 sekundi. Ipak, na čelu kolone bili su manje više standardni vozači. Arenas, Masija, Vieti, MekFi, Binder, ali i Sasaki, Toba i Arbolino. Arenas je vodio dobar deo trke, ali je na samom kraju trke Masija opet usepo da se izbori za pobedu, a svoj prvi podijum osvojio je i Sasaki ispred Tobe.

MotoGP Aragon 2
Rezultati Moto3 trke

Morbideli odvezao trku bez greške

Sa pol pozicije odlično je startovao Nakagami. Nakagami je tokom celog vikenda imao fantastičan ritam i istiacao se kao glavni favorit za pobedu. Međutim, nada je brzo utihnula jer je Nakagami u prvom krugu na hladnim gumama napravio blagu grešku otišavši malo šire na ulazu u jednoj od krivini, pri čemu je još uvek hladna guma popustila, a Nakagami je pao i trku završio na neslavan način. Ovo je prvi pad za Nakagamija koji je do sada završio sve trke u ovoj sezoni.

Nakon Nakagamijevog pada, Morbideli i Rins vozili su na pozicijama 1 i 2. Na trećem mestu našao se Zarko, koji je uspeo na početku da napravi malu prednost u odnosu na Vinjalesa. Mir i Markez dobro su startovali i ubrzo su se izborili sa vozačima ispred sebe i našli iz Vinjalesa. Prvo se Mir izborio sa Vinjalesom, za zatim i Aleks Markez.

Nakon Vinjalesa, sledeća meta za Mira bio je Zarko kojeg je takođe uspeo da prestigne. Aleks Markez je takođe započeo borbu sa Zarkom, i nakon jednog od preticanja Aleks Markezu je u drugoj krivini proklizao prednji kraj i trku je završio padom.

Zarka je do kraja trke pretakao i Pole Espargarao, a umalo i Oliveira, ali je Zarko uspeo da zadrži petu poziciju.

Na vodećim pozicijama nije bilo promena do kraja trke. Morbideli je nepogrešivo odvezao trku pobedivši drugi put u ovoj sezoni. Mir nije imao odgovor za Morbidelija i morao je da se zadovolji drugom pozicijom. Treće mesto osvojio je Mir, koji je uvećao prednost u šampionatu.

MotoGP Aragon 2
Rezultati MotoGP Aragon 2 trke

Vinjales i Mir imali su lošu trku i završili su na pozicijama 7 i 8. Šampionat se dodatno zakuvao, jer je sada i Morbideli samo 25 bodova u zaostatku za Mirom.

Naredna trka vozi se 8. novembra u Valensiji.

Za komentare i diskusiju o MotoGP Aragon 2 trkačkom vikendu možete posetiti našu temu na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,284FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
114PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se