January 22, 2022
NaslovnaMoto GaražaMoto vesti iz protekle nedelje

Moto vesti iz protekle nedelje

-

Došli smo do novog izdanja moto vesti iz protekle nedelje. Sve smo bliže početku trkačke sezone, pa će u ovom izdanju moto vesti iz protekle nedelje biti nešto više vesti iz moto sporta.

Ali kao po običaju moto vesti iz protekle nedelje prvo započinjemo sa vestima iz moto industrije.

Otkriveni novi detalji Ducati Superleđere

Ducati svake nedelje otkriva neke nove detalje nove Superleđere. Novi projekat superlaganog Ducati superbajk motocikla nosi nazi “Projekat 1708”. Superleđera odlikovaće se suvom težinom od svega 152 kg i maksimalnom snagom od oko 225 KS.

Neke detalje superleđere možete pogledati na sledećem kratkom videu:

Stiže Benelli 1200?

Možda bismo uskoro mogli da vidimo ozbiljan Benelli turer. Kineska kompanija Qianjiang najavila je proizvodnju modela pod nazivom QJ1200-3. Qianjiang je Kineska kompanija koja je otkupila Benelii i u saradnji sa njima proizvode motocikle, kako za Kinesko, tako i za ostala tržišta širom sveta.

Zanimljivo je da QJ1200-3 zapravo verovatno pokreće trocilindrični agregat radne zapremine od 1.203 ccm. Taj agregat zapravo je napravljen na bazi agregata koji su ranije koristili modeli Benelli Tre, TreK i Tornado. Možda je proizvodnja verzije za teritoriju Kine samo priprema za proizvodnju i za ostala tržišta. Znamo da Benelli ima ozbiljne namere, a pokazatelj toga je ii popularni Benelli TRK502.

Rea najbrži na Herez testu

Juče je vožen drugi dan WSBK testa na stazi Herezu. Vozači nisu imali sreća sa vremenom, jer je tokom oba dana testa padala kiša te vozači nisu imali priliku da okrenu nijedan krug na svuoj stazi. Prvog dana testa najbrži je bio Leon Haslam na novoj Hondi CBR1000RR-R.

Moto vesti iz protekle nedelje
Moto vesti iz protekle nedelje

Drugog dana testa najbrži je bio Džonatan Rea. Ipak, iz ova dva testna dana nismo mogli da izvučemo nikakav zaključak o konkurentnosti vozača i ekipa. Moraćemo sačekati par dana i test na stazi Portimao kako bismo stekli bolji utisak konkurentnosti vozača i timova.

Moto vesti iz protekle nedelje
Moto vesti iz protekle nedelje

Janone ipak propušta test na Sepangu, menjaće ga Savadori

Iako se Janone nadao da će moći da učestvuje na predstojećemo MotoGP testu na stazi Sepang u Maleziji, to se ipak neće dogoditi. Razlog za to je taj da je Janoneu zakazano saslušanje pred FIM disciplinskom sudu za 4. februar u Švajcarskoj. Posle saslušanja, sud ima rok od 45 dana da donese odluku u vezi sa Janoneovom kaznom.

Lorenco Savadori
Moto vesti iz protekle nedelje

Najverovatnije je da će umesto Janonea ulogu test vozača preuzeri Lorenco Savadori, bivši Aprilin WSBK vozač.

Ducati predstavio MotoGP ekipu

Ducati je juče u Bolonji predstavio MotoGP ekipu i motocikle. Uskoro počinju prva MotoGP testiranja, a Ducati je rešio da prvi predstavi svoju MotoGP ekipu.

Ducati
Ducati MotoGP ekipa

To bi bilo sve za ovo izdanje moto vesti iz protekle nedelje. Ukoliko želi da diskutujete o dešavanjima u moto sportu, predlažemo da svratite do naše teme na forumu.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


 

Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
19,260FanovaLajkuj
1,287PratilacaZaprati
140PratilacaZaprati
119PretplatnikaPretplatite se