January 31, 2023
NaslovnaMoto GaražaDucati u 2022. godini ostvario najbolje prodajne rezultate u istoriji fabrike

Ducati u 2022. godini ostvario najbolje prodajne rezultate u istoriji fabrike

-

Ducati će prošlu godinu upisati zlatnim slovima u svoju ionako bogatu istoriju. Osim toga što su osvojili titule u WSBK i MotoGP šampionatu. Ducati je zabeležio i fantastične prodajne rezultate.

Alvaro Bautista doneo je prvu titulu za Panigale V4 i prekinuo je niz od 10 godina bez titule u WSBK šampionat. Isto tako, u MotoGP šampionatu Frančesko Banjaja je uspeo da donese titulu za Ducati, prvi put posle 2007. godine i Stonerove titule. Osim što su osvojili titule u kategoriji vozača, u oba šampionata Ducati je odneo titulu konstruktora i najbolje ekipe.

Ono što je možda još bitnije za samu fabriku je i rekordna prodaja motocikala. U prošloj godini Ducati je prodao ukupno 61.562 motocikla! Povećanje u odnosu na 2021. godinu iznosi 3,6%.

Najviše motocikala prodato je u matičnoj Italiji sa brojkom od 9.578 motocikala, a na drugom mestu su SAD u kojim je prodato 8.441 motocikl. Doduše, na tržištu SAD-a zabeležen je pad prodaje od 6% i to zbog otežane logistike usled posledica pandemije COVID virusa.

Zanimljivo je da je treće najprofitabilnije tržište za Ducati bila Nemačka sa 6.678 motocikala i povećanjem prodaje od 9%.

Multistrada V4 najrpodavaniji Ducati motocikl

Što se tiče najprodavanijih motocikala iz Ducati game, eptitet najpoželjnijeg ponela je Multistrada V4 koja je širom sveta prodata u 10.716 motocikala.

Na drugom mestu se nalazi Monster familija sa 7.716 jedinica, dok su na trećem mestu modeli iz Scrambler 800 serije sa 6.880 motocikala.

Multistrada V4 najrpodavaniji motocikl u 2022. godini Foto: Ducati

Ducati je tokom 2022. godine vredno radio i na pripremi ove godine predstavivši osam novih modela sa kojim i ove godine planiraju da ostvare rekordne rezultate. O nekim od noviteta za 2023. godinu možete više pročitati ovde.

Za utiske povodom odličnih prodajnih rezultata fabrike Ducati, možete posetiti temu na forumu i ostaviti komentar.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.