NaslovnaMoto GaražaPredstavljamoHusqvarna 701 Supermoto

Husqvarna 701 Supermoto

-

Husqvarna je predstavila osveženi model 701 Supermoto za 2019. godinu, iako ima dosta sličnosti sa KTM modelom 690 SMC R ipak se radi o motociklu sa drugačijim karaterstikama i voznim sposobnostima.

701 Supermoto pokreće jednocilindrični četvorotaktni agregat zapremine 692,7 cm i isporučuje maksimalnu snagu od 74 Ks pri relativno niskih 8.000 O/min i 71 NM pri 6.750 O/min. Agregat je sam po sebi kompaktan i sadrži dosta komponenti koje su pravljenje legura malih težina, poput šestostepenog menjača dorađenog da bude precizan i uglađen prilikom promena stepena prenosa koje upareno sa proklizavajućim kvačilo pruža dobar osećaj prilikom menjanja stepena prenosa. Radi boljeg osećaja priliko doziranja kvačila Husqvarna je ugradila hidrauličko kvačilo poznato brenda Magura.

701 supermoto engine

Na leptirastim telima nalazi se takozvani rezonator usisa koji ima za cilj da uskladi strujanje vazduha prilikom ulaska u cilindar. Rezonator usisa ubačen je da bi se poboljšao odziv na dodavanje gasa.

Kad smo kod dodavanja gasa ono je povezano preko ”ryde-by-wire” tehnologije i Keihin injektora prečnika leptirastih tela 50 mm, za kontorlu dodavanja gasa zadužen se sistem upravljanja agregatom (EMS).

Husqvarna 701 Supermoto

Šasija je cevasta, napravljena od hrom-molbidena i sastoji se iz dva dela. Prvi, glavni deo nosi agregat, prednju i zadnju viljušku dok je rep motocikla sa rezervoarom zapremine 13 litara zakačen na glavni ram. Na ovakav potet Husqvarna se odlučila da bi dobila odgovarajuću torsionu krutost i longitudinalnu fleksiju šasije. Aluminijumska zadnja viljuška livena je iz jednog dela i teška je svega 3,9 kg.

Husqvarna i WP fabirka koja se bavi ogibljenjima imaju neraskidivu sardnju pa je tako i 701 supermoto opremljen prednjom WP ogbljenjem. Prednja viljuška ima hod od 215 mm. Na levom štapu podešava se kompresija dok se brzina povrtane kompresije podešava na desnom štapu. Zadnji monoamortizer ima hod od 250 mm i nudi mogućnost podešavanja kompresije.

Husqvarna supermoto

Žbičani točkovi od 17″ serijski dolaze ”obučeni” su u Continental COntiAttack Supermoto u dimenzijama 120/70 i 160/60.
Radijalne Brembo kočnce sa jednim diskom prečnika 320 mm napred i kočionim kleštima sa četiri klipa sasvim su dovoljne za sigurno zaustavljanje i maksimalan osećaj prilikom kočenja. Pozadi se nalazi jedan disk prečnika 240 mm.

701 Supermoto doska je uzak motocikl, visina sediša od tla je 890 mm a težina motocikla bez goriva iznosi 145 Kg.

Husqvarna 701 supermoto

Husqvarna 701 Supermoto može da se vozi i sa A2 kategorijom jer poseduje mapu rada agregata koja dozvoljava maksimalnu snagu od 30 KW.

Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.
Prethodni tekst
Sledeći tekst