NaslovnaMoto PutopisiEnduroRajac-Suvobor-Maljen

Rajac-Suvobor-Maljen

-

Predeo između, većini poznatih, toponima “Rajac” i “Divčibare”, predstavlja pravi raj za Enduro! Dostupnost i blizina velikih gradova, dobra putna infrastruktura i prelep teren, samo pojačavaju tu ocenu.

U blizini velikih gradskih centara Valjeva i Beograda nalaze se planine Suvobor i Maljen. Njihovi vrhovi su po pravilu dostupni za enduro motore, a grebeni obiluju vizurama od kojih zastaje dah. Ovde možete pronaći razne enduro varijante, od onih prilagođenih i težim motorima, do veoma zahtevnih tehničkih deonica “hard enduro” nivoa.

Severni deo terena obiluje šumom, dok je južni otvoreniji. Teren obiluje vodom, od (ponekad suvih) planinskih potoka blizu vrhova, do pravih malih rečica sa nezgodnim gazovima. Možete probati neke od uspona (recimo podno Suvobora, sa južne strane na sever), koji kompletno prate korita tih rečica!

Pogledajte temu na BJBikers forumu, sa više ideja i trek logova koje možete slediti. Imajte na umu da se ovaj teren menja, tako da je zabava apsolutno zagarantovana!!

BJBikers Forum -> Rajac-Suvobor-Maljen