March 30, 2023
NaslovnaMoto GaražaIzgoreo čuveni muzej motocikala u Austrijii

Izgoreo čuveni muzej motocikala u Austrijii

-

Kolekcija motocikala uvek ima veliku vrednost, a Top Mountain Motorcycle muzej u Austriji bio je prava riznica velikog broja motocikala. Nažalost, juče je požar zahvatio ovaj čuveni muzej motocikala u Austriji.

Top Mountain Motorcycle muzej nalazi se u planinama Austrije, kraj puta u planinama Tirola na nadmorskoj visini od 2.200 metara. Ovi putevi su popularni za vožnju kod velikog broja motociklista. Dva brata, Atila i Alban Šajber otvorili su ovaj prelepi muzej. Muzej je nastao renoviranjem stare benzinske pumpe, a tokom ceremonije otvaranja prisustvovao je i Đakomo Agostini.

U muzeju se nalazilo preko 250 motocikala. Od tih 350 motocikala, 70% je bilo u vlasništvu Top Mountain Motorcycle muzeja, dok je ostatak motocikala pozajmljen.

Top Mountain Motorcycle muzej
Foto/Source: www.bikesrepublic.com

Juče se društvenim mrežama brzo pronela vest da je ovaj prelepi muzej izgoreo do temelja. Za sada još nema zvaničnih informacija oko toga da li je šteta totalna, ali se na fotografiji vidi da je vatrena stihija zahvatila ceo muzej.

Prava je šteta što je velika tragedija zahvatila ovaj predivan muzej u kom su predah, osveženje i uživanje u kolekciji motocikala, pronalazile hiljade motociklista.

Ostaje nada da šteta nije totalna i da će vlasnici Top Mountain Motorcycle naći snage da obnove muzej.


Da li želite da dobijate obaveštenja o novim tekstovima?

Svakog petka ujutro šaljemo email sa listom tekstova koje smo objavili te nedelje, svima koji su se prijavili na BJBikers email bilten. Na taj način možete ostati u toku sa novostima, čak i ako neki tekst propustite u toku nedelje… 


Jovan Ristić
Jovan Ristić
Malo je reći da volim motocikle. Od malih nogu postali su moja ljubav, strast i način življenja. Vremenom sam sve u životu predodredio motociklima i motociklizmu generalno. Treća sam generacija motociklista u mojoj porodici. Moje pisanje je produkt mog iskustva i velike ljubavi i svakodnevnog života sa motociklima.